Brett eller PC, eller begge deler? HP Pavilion x360 er begge deler – Sponset video

Posted by

Nettbrett og PCer møter hverandre i funksjonalitet. Dette gjelder spesielt for enheter som bruker Windows 8/8.1 (og da senere Windows 10). Jeg tilhører de som tror at PCen kommer til å være dominerende – eller mer konkret: Det vil være enheter med tastatur som vil være dominerende – for arbeid og skapende aktiviteter. Men for mer passive oppgaver, som å se film, bilder og lese, så har nettbrettene et fortrinn ved at du kan f eks ligge eller sitte bakoverlent samtidig. Jeg savner derfor ofte muligheten til å kunne vippe skjermen på høykant og lene meg tilbake for å lese noe. HP Pavilion x360 gir denne muligheten.

Jeg har ikke selv testet HP Pavilion x360, men i denne videoen kan man se fortrinnet med enheten: 
Det er Windows som har klart sammensmeltingen av PC og nettbrett best. Windows 8 bruker jeg daglig, så at det vil være den plattformen jeg forsetter å arbeide på, er utvilsomt (man kan mene hva man vil med det, men integrasjon mot Microsoft Office (herunder Outlook og Lync) og Microsoft Sharepoint, gjør at Windows er nødvendig. Selv de som insisterer på å ha med Apple-PCer på jobb bruker Windows.
HP Pavilion x360 tar steget mot en sammensmelting av nettbrett og PC og er en hybrid mellom PC og nettbrett. Som det følger av navnet, så har skjermen et 360° hengsel som gjør at skjermen kan vippes bak tastaturet, og dermed fungere som nettbrett. Det er det samme som Microsofts Surface gjør, men prisen på HP Pavilion x360 er i en annen liga og derfor tilgjengelig for flere (starter på kr 3690 på Prisjakt.no). 
I tillegg har HP Pavilion x360 BeatsAudio og to høyttalere som skal være «optimalisert for bruk i alle posisjoner» som er «konstruert for å gi den beste og rikeste lyden på en PC». Skjermen har selvsagt berøringsskjermteknologi så den kan brukes som touch-skjerm.

Du kan lese mer om HP Pavilion x360 her.

Merk at dette er et sponset innlegg.