Notepad++

Notepad++

Posted by

Notepad++ er et gratis, open source tekstredigeringsprogram som ble utviklet i 2003 for Microsoft Windows. Notepad++ ble utviklet av programmør Don Ho, etter at han fant ut av at det ikke fantes noen god løsning for programmering på Windows-plattformen. Han utgav Notepad++ til offentligheten som et gratis verktøy, som siden er blitt brukt av millioner av mennesker verden over. Det kommer stadig nye funksjoner og oppdateringer til, så Notepad++ er et verktøy som er like funksjonelt i dag.

Hvordan installeres Notepad++?

Notepad++ kan lett installeres på Windows. Last ned den seneste versjonen av programmet fra det offisielle Notepad++-nettstedet. Etter at nedlastingen er fullført, dobbeltklikker du på installatøren for å starte installasjonsprosessen. Du vil bli bedt om å godta vilkårene i lisensen og deretter velger du hvor du vil installere programmet. Når dette er gjort, blir programmet installert innenfor noen minutter, og du er klar til å gå i gang med å programmere.

Hva kan Notepad++?

Notepad++ støtter programmering på mer enn 100 språk, og har flere nyttige funksjoner for å opprette og opprettholde kildekode. For eksempel kan Notepad++ gi syntaxfremheving, automatisk kodefullføring, splittvinduer (som gjør det mulig å sammenligne filer), ordfinning og versjonskontrollverktøy. Notepad++ har også lagrings- og utdatafunksjoner tilpasset mange programmeringsspråk.

Hva er fordelen med Notepad++?

Som nevnt ovenfor har Notepad++ flere fordeler, inkludert:

  • Syntaxfremheving for programmeringsspråk som HTML, Python, C++ og Java. Det gjør det enkelt å se og oppdage kodefeil.
  • Automatisk kodefullføring gir deg nyttige tips om hvilke syntaks som passer best i koden.
  • Splittvinduer lar deg sammenligne flere filer på en gang, og gjør det enklere å holde oversikt over endringer og feilsøk.
  • Innebygget ordfinning lar deg finne definisjoner av programmeringsuttrykk.
  • Versjonskontrollverktøy lar deg administrere endringer i source code effektivt.

Er Notepad++ bra for nybegynnere?

Notepad++ er tilgjengelig og lett å lære, og er dermed et godt verktøy for nybegynnere i programmering. Syntaksfremheving hjelper deg med å se om koden er riktig formulert, automatisk kodefullføring gir tips omkring de mest brukte syntaksene, ordfinning lar deg søke opp nye programmeringsuttrykk, og versjonskontrollverktøyet lar deg administrere ulike revisjoner av kildekoden. Det gjør at du kan jobbe raskere og mer effektivt samtidig som du sikrer deg mot å få problemer med koden din.

Hva er forskjellen mellom Notepad og Notepad++?

Notepad kommer innebygd med Windows, mens Notepad++ er en oppgradering av Notepad utviklet som et gratis og open source program. Notepad er et basis tekstbehandlingsverktøy, mens Notepad++ inneholder mange avanserte funksjoner og er designet for å skrive programmeringskode. Notepad++ understøtter flere kodingsspråk, inkludert HTML, CSS og JavaScript, som ikke er understøttet av basisversjonen. Notepad++ tilbyr også automatisk kodefullføring slik at du kan skrive raskere, syntaksfremheving for å sikre at koden din følger standardene, ordfinning som hjelper med å finne programmeringsuttrykk, samt versjonskontrollverktøy som lar deg administrere ulike revisjoner av kildekoden din.

Er Notepad++ helt gratis?

Ja, Notepad++ er helt gratis å bruke. Det krever ikke noen form for avgift eller abonnement og alt man trenger å gjøre er å laste ned programmer fra den offisielle nettsiden og installere det på datamaskinen, så er du klar til å gå i gang med å programmere.