Discord

Discord

Posted by

Discord er i dag en av de mest populære kommunikasjonsplattformene for gamere og fellesskaper over hele verden. Med millioner av brukere hver dag tilbyr Discord en kraftig og intuitiv måte å chatte, organisere spillkvelder og dele felles interesser med andre.

Hva er Discord

Discord er en gratis kommunikasjonsplattform som ble utviklet for og av gamere, men har nå blitt populær også innenfor andre fellesskap. Den ble lansert i 2015 og har siden den gang vokst til å bli en av de mest brukte plattformene for online interaksjon.

Discord kan best beskrives som en kombinasjon mellom Skype og IRC, med noen ekstra funksjoner som gjør det spesielt egnet for gamere. Plattformen lar deg opprette eller delta på servere hvor du kan chatte med venner eller andre spillentusiaster på tekst- og talekanaler. Du kan også dele skjermbildet ditt, legge til bots eller integrere tredjepartsapper.

En annen grunn til at Discord har fått så stor popularitet er dens evne til å håndtere store antall brukere uten problemer. Du har ingen begrensninger når det kommer til antall deltakere på serverne dine, noe som gjør den ideell for større spillsamfunn og organisasjoner.

Hvem kan bruke Discord?

Discord er en plattform som kan brukes av alle som ønsker å kommunisere med andre på nettet. Og selv om Discord ofte blir forbundet med spillindustrien, kan hvem som helst bruke plattformen uavhengig av interesser eller alder. Det finnes servere dedikert til alt fra musikkinteresserte til sportsentusiaster – noe for enhver smak.

Det fine med Discord er at du ikke trenger noen spesiell teknisk kunnskap for å bruke den. Alt du trenger er en enhet (mobiltelefon, nettbrett eller datamaskin) og internettilkobling.

Hvordan downloader jeg Discord?

For å laste ned Discord, må du først besøke nettsiden deres og finne nedlastingslenken. Dette kan gjøres ved å trykke på «Last ned»-knappen som du finner på forsiden av nettstedet.

Når du har klikket på lenken, vil du bli tatt til en annen side hvor du får valget mellom Windows eller Mac-versjonene av programmet. Velg den riktige versjonen for datamaskinen din og klikk på «Last ned» igjen.

Etter at filen er ferdig med å laste ned, dobbeltklikker du bare på filnavnet for å starte installasjonsprosessen. Følg instruksjonene nøye og vent til installasjonen er fullført.

Nå trenger du bare opprette en konto eller logge inn.

Hvem har laget Discord?

Discord ble utviklet av Jason Citron og Stan Vishnevskiy i 2015. Før Discord var Citron grunnleggeren av spillfirmaet OpenFeint. Han solgte OpenFeint til i 2011, og begynte deretter, sammen med Stan Vishnevskiy, å jobbe på en ny plattform som kunne hjelpe spillere med å kommunisere bedre og lettere under spillingen.

Discords suksess skyldes ikke bare Citrons og Vishnevskiys initiativrike idé, men også deres evne til å lytte til brukernes behov og ønsker. Citron og Vishnevskiy har alltid vært opptatt av å skape en plattform som gir brukerne full kontroll over samtalene sine og at den er lett å bruke.

Selv om Discord fortsatt er relativt ny sammenlignet med andre kommunikasjonsplattformer, har det raskt vokst seg stort takket være sin unike funksjonalitet og bruksområder.