7-Zip

7-Zip

Posted by

7-Zip er et gratis, open source program som gir brukerne muligheten til å komprimere og pakke filer i forskjellige formater, som tar opp mindre plass på harddisken. Pakking av filer med 7-Zip tillater deg å komprimere filene dine for å oppnå bedre ytelse, eller legge til passordbeskyttelse og kryptering for å sikre at informasjon er beskyttet mot ulovlig bruk.

Hvilke operativsystemer understøtter 7-Zip

Programmet er lett og brukervennlig, og det har støtte for både 32-bit og 64-bit versjoner av Windows, samt Linux, Mac OS X og mer. Den støtter også et bredt utvalg av innebygde komprimeringsformater, som ZIP, TAR, ISO og RAR. Dessuten har den integrerte funksjoner for å håndtere flere arkiver med en gang.

Hvorfor skal man komprimere filer?

Bruk av 7-Zip til å komprimere filer gir en rekke fordeler. Det hjelper med å redusere størrelsen på filene, noe som gjør dem raskere å laste ned og sende over Internett. Det kan også brukes til å legge til passordbeskyttelse på sensitive arkiver, slik at personvernet ditt er sikkert. I tillegg kan du komprimere store mengder data fra flere arkiver i én samlet pakke med 7-Zip, slik at du ikke trenger å pakke dem hver for seg.

Hvordan fungerer passordbeskyttelse hos 7-Zip?

7-Zip tilbyr sterkt passordbeskyttede komprimerte arkiver, slik at du kan beskytte innholdet ditt mot uautorisert bruk. Når du oppretter et komprimert arkiv, velger du en innlogging for å beskytte det med et passord som er vanskelig å gjette. For ytterligere sikkerhet kan du også oppdatere passordene regelmessig. Når filene er komprimerte og passordbeskyttet, kan de ikke lett åpnes uten riktig passord.

Hvem har utviklet 7-Zip?

Igor Pavlov er mannen bak 7-Zip. Han er en russisk programmer som startet prosjektet sitt i 1999, da han begynte å jobbe med å skape en avansert programvare for makulering av filer. De første versjonene av 7-Zip ble lansert to år senere, og siden da har Pavlov kontinuerlig forbedret programmet og lagt til nye funksjoner. Pavlov har mottatt stor anerkjennelse for sin innsats og 7-Zip blir nå brukt av millioner av mennesker over hele verden, og er tilgjengelig som åpen kildekode-programvare under GNU LGPL lisens.

Hvem kan bruke 7-Zip?

7-Zip er tilgjengelig som åpen kildekode og gratis å bruke for alle,  også kommersielle bedrifter og organisasjoner. Det støtter flere arkivformater, inkludert RAR, TAR, ZIP og GZIP. Noen versjoner av 7-Zip lar deg komprimere filer til volumstørrelser som er opptil 10 ganger mindre enn sin opprinnelige størrelse. Det kan brukes til å pakke opp og arkivere filer, eller dekomprimere filer som har blitt komprimert med andre programvarer. Det kan også brukes til å skape selvopprettende arkiver og sikkerhetskopieringsfiler.

Hvordan oppdaterer man 7-Zip?

For å oppdatere 7-Zip, må du først laste ned den nyeste versjonen av programmet fra 7-Zip offisielle nettsted. Deretter må du dekomprimere arkivet og kopiere alle filene til din datamaskins installasjonsmappe for 7-Zip. Restart maskinen etter at du har kopiert filene, og sjekk om 7-Zip er oppdatert til den nyeste versjonen ved å åpne programmet. Det vil vise versjonsnummeret på toppen av hovedvinduet.