Nye bruksområder for mobilkameraet

Posted by

Dinside.no hadde en artikkel for en tid tilbake som tok for seg nye bruksområder for mobilkameraet. Siden man har med seg mobiltelefonen overalt, og siden de fleste mobiltelefoner nå har kamera, så åpner dette for nye muligheter for kameraet.

Det ble listet opp en del nye og smarte bruksområder for mobilkameraet i artikkelen, og jeg tenkte å bygge på denne artikkelen og liste opp smarte tips her. Jeg vil legge til nye bruksområder som jeg kommer over etterhvert, og har du noen gode tips så send dem til meg (kontaktskjema til høyre) eller legg inn en kommentar under artikkelen så skal jeg ta inn tipsene i oversikten:

 1. Skanne dokumenter, kvitteringer osv. for arkivering. En enkelte og grei måte å skanne dokumenter på, er å bruke appen Google Drive. Velg «Legg til ny» her, og skann. Eller du kan bruke apper spesielt for skanning, slik som CamScanner. Det går også an å ta bilde av kvitteringer, men skanne-appene gir bedre resultat.
     
 2. Ta bilde av hotellet du bor på for så å vise dette til taxisjåføren når du skal tilbake.
     
 3. Ta bilde av jakkelappen på utesteder. Den kan lett forsvinne, og da er det veldig greit å ha bilde av den!
     
 4. Ta bilde av parkeringsskiltet når du parkerer på større parkeringsplasser, som på Gardermoen, Danskebåten, store parkeringshus osv. Det kan også være lurt å ta bilder bakover når du forlater bilen, for å huske hvor du gikk for å komme til den.
    
 5. Kjører du scooter eller MC, ta bilde av parkeringslappen siden denne kan falle av eller bli tatt av noen, så har du bevis for at du hadde parkeringslapp (uten at det hjelper dersom det er Qpark som har gitt deg boten..).
    
 6. Ta bilder av registreringsnummer til bilen som parkerer ved siden av deg om du er redd for at den vil skade din egen bil (som å rygge i deg hvis du står vanskelig parkert).
   
 7. Ta bilde av fargelappen på malingsboksen, så har du både fargekode og malingstype lagret.
      
 8. Ta bilde av prisen på hylla når det er tilbud på noe i butikken, slik at når det slås inn feil pris i kassa, kan du bevise hva varen faktisk kostet.
      
 9. Ta bilde av lappen som viser hvor tingene finnes på lageret på IKEA.
    
 10. Når du er på ferie, på reise, i fornøyelsespark og så videre, ta bilde av barna om morgenen. Dersom de forsvinner, har du et oppdatert bilde med hva de har på seg å vise til politiet, vakter osv.
     
 11. Tar bilde av ting som demonteres, slik at du vet hvordan det settes sammen igjen.
   
 12. Ta bilde av turkart før turen i tilfelle dekningen skal falle ut, ta bilde av papirkart for samme formål, og så ta bilder av sider i turboka istedenfor å ha med hele boka på tur.
   
 13. Ta bilde av skapet/kjøleskapet før du forlater hytta, så vet du hva du trenger til du skal dit neste gang.
    
 14. Ta bilde av handlelista, f eks på hytta, siden du kan miste lista til du skal handle til neste hyttetur.
   
 15. Ta bilde av steder du er for å huske når du var der. Datoen på når du tok bildet er lagret.
   
 16. Ta bilde av leiebilens skader for å dokumenter hvor og hvordan de var (men husk å også merke det i dokumentene til leiebilselskapet).
     
 17. Bruk kameraet som et nød-speil ved å ta bilde av deg selv for å se om du ser ok ut i ansiktet (om sminken er skjev eller om du har tomatsaus på nesetippen).
    
 18. Har du flere alternativer når du skal handle noe, ta bilde av alternativene for senere vurdering eller second-opinion fra kone/mann/kjæreste/venner.
    
 19. Ta bilde av forretningskort for å lagre dem til sendere (om det er noen som bruker dette ennå…). Det finnes også egne apper for skanning av forretningskort.
    
 20. Ta bilde av all informasjon du ønsker å ha tilgjengelig. F eks en oppskrift, glosene til gloseprøve (så du kan øve på farten), utdrag fra bok du ønsker å repetere, en tale du skal holde i tilfelle du mister talen, osv.
    
 21. Er du en samler, ta bilde av samlingen din. Så har du rask tilgang til oversikt dersom du kommer over et eksemplar du mangler. F eks om du mangler et nummer i en serie bøker og skal på loppemarked.
    
 22. Ta bilde av teaterplakater, konsertplakater eller tilsvarende som du ser, for å huske når, hvor og hvem. Selv tar jeg bilder av kinoplakater for å notere meg hvilke filmer jeg bør få med meg (men jeg glemmer å se dem allikevel).
     
 23. Ta bilde av morderen din. Bildet lastes opp i en cloud-løsning automatisk, slik som Google+ eller Dropbox, og politiet kan senere fange morderen. En fattig trøst dog…