Bruk av Google Maps i utlandet – ferietips

Posted by

Google Maps er en meget god kart- og navigasjonsapplikasjon og er veldig nyttig når man er på reise. Men Google Maps kan bruke mye mobildata, som kan bli kostbart ved roaming i utlandet. Det er imidlertid måter man kan bruke Google Maps i utlandet uten at det koster for mye.

Navigere uten bruk av mobildata
Når du har trådløst nettverk, f eks på hotell, leilighet osv. legger du inn hvor du skal navigere. Trykk på start navigering, og skru av skjermen. Du kan nå navigere ved hjelp av stemmeinstruksjoner på telefonen, uten at det brukes mobildata. Dersom du kjører feil og navigerer utenfor ruten, vil du imidlertid miste navigeringen og må trolig koble deg på mobilnettverket for få oppdatert rute.

Laste ned kart for offline bruk
Om man skal bevege seg i et område, kan kartet for det området lastes ned. Har man trådløst nettverk, f eks på hotell, leilighet eller før man forlater Norge, kan du laste ned et større kartområde ved å gjøre følgende:

1. Gå på profilen din på Google Maps applikasjonen (se bildet nedenfor)

2. Gå helt nederst i profilen og velg «Lagre kare for bruk uten nett».

3. Zoom inn til det kartområdet du ønsker og lagre, og velg «Lagre»
4. Skriv inn navn på området du har lagret og så lagrer området seg. Senere kan du gå inn på profilen din og velge å slette tidligere lagrede områder eller endre dem. Merk at dersom du skal foreta søk i kartet, f eks etter restauranter eller annet, så må du bruke mobildata. Det er kun kartet som er lastet ned, ikke andre oppføringer som krever nettilgang.