Bli mer effektiv på telefon og nettbrett med et bedre tastatur

Posted by

Noe av det som er så bra med Android, er at grunnleggende funksjoner og applikasjoner kan byttes ut. En av de tingene som kan byttes ut er tastaturet, og det finnes mange veldig gode tastaturer til Android. Du kan velge tastaturer med ulike funksjoner og ulikt utseende. Fra tradisjonelle tastaturer som foreslår hvilket ord du skriver i øyeblikket, til tastaturer som foreslår neste ord du skal skrive (slik at faktisk slipper å skrive det), til tastaturer som du slipper å trykke på bokstavene, men kan bare trekke fingeren over tastene så foreslås det ordet som ligger nærmest de tastene du har trukket fingeren over (og det fungerer!).

Et tastatur som kombinerer mange av de beste funksjonene er SwiftKey. Denne appen har vært den bestselgene appen i Google Play i nær 60 land, og har ligget på topp i Norge så lenge jeg kan huske. SwiftKey kombinerer mange av de beste funksjonene for skjermtastaturer, ved at:

  • Foreslår hvilket ord du skriver i øyeblikket, f eks skriver du «forte» så foreslås det «fortelle», og ved å trykke på ordet som er foreslått eller bare mellomrom, så settes ordet inn (før mellomrommet).  
  • Foreslår ordet etter det du har skrevet, basert på hvilket ord du normalt skriver etter det ordet du har skrevet. Har du f eks skrevet «Er snart på» så vil SwiftKey foreslå «vei» som neste ord. Du kan ta bare trykke på ordet eller mellomrom, så settes ordet inn.
  • Fjerner feil i det du skriver, f eks at du skriver mellomrom før punktum eller spørsmålstegn, så fjernes dette mellomrommet.  
  • Støtter «swiping» ved at du kan trekke fingeren over tastene uten å løfte den, og ordet som passer med de bokstaver du er nær foreslås. Dette fungerer faktisk, og du skriver meget raskt på denne måten etter du har fått øvelsen. Du kan faktisk skrive hele setninger uten å løfte fingeren fra skjermen. 
  • SwiftKey lærer hvordan du skriver og tilpasser seg etter din stil og hva du normalt pleier å skrive. «Erfaringene» appen gjør med din skrivemetode lagres i «Skyen» slik at du får erfaringene dine på alle telefoner og nettbrett hvor du har SwiftKey installert (du kjøper selvsagt bare programmet én gang).  
  • Støtter ulike layout på tastaturer slik at du kan velge den layout og farge som passer deg best.  
  • Støtter over 60 språk og kan ha tre språk installert av gangen (f eks norsk, svensk og engelsk). Du trenger ikke bytte språk, og SwiftKey oppdager selvsagt hvilket språk du skriver på i øyeblikket. 

SwiftKeys nettsider finnes her, og her kan SwiftKey lastes ned fra Google Play (gratis – det er kun nye temaer som koster om du ønsker annen layout).

SwiftKey med delt tablet-leyout (du får selvsagt vanlig layout også om du ønsker det)