Ny teknologi gjør det lettere å investere online

Slik sparer du penger på strømregningen din

Posted by

Nordmenn er blant de folkeslagene i hele verden som bruker mest penger på strøm. Det er en kombinasjon av det faktum at vi lever i et kaldt klima, eier store boliger, og ikke minst har råd til å ”sløse” litt med energien. Allikevel er det nok mange som skulle ønske de kunne spare noen tusenlapper i året på strøm, og ikke minst miljøet med på kjøpet.

Vi har derfor i denne artikkelen valgt å gå gjennom 3 gode tips til hvordan du kan spare penger på strømregningen din. Det er tross alt flere tusen kroner å spare på ganske så enkle steg.

1. Bytt ut gamle vinduer og dører

For mange nordmenn fyrer for kråkene. Dette gamle ordtaket tar utgangspunkt i at vi simpelthen bare lar varmen sive ut. Det skjer gjennom gamle vinduer og dør. Med produkter som dør og vindu på sparevinduer.no kan du spare flere tusen kroner i løpet av året, som følge av at du holder den varme luften innendørs.

Det er nemlig et ganske enkelt regnestykke at om du holder den varme luften innendørs, så vil du ikke trenge å varme opp boligen din like mye, og dermed sparer du penger. Selvfølgelig er det en initiell kostnad ved å oppgradere og installere nye vinduer og dører, men det er verdt det i det lange løpet.

2. Vurder en ny energikilde

Det finnes mange former for oppvarming i norske hjem. Nå som oljefyr skal ut i 2020 etter loven, så er selvfølgelig denne formen for oppvarming ikke aktuell lenger. Allikevel kan en bruke vannbåren varme, gass, varmepumpe, og flere andre teknologier for å varme opp sitt hus.

Varmepumpa er unektelig den mest populære formen for oppvarming i dagens Norge, da denne har fått mye skryt av miljøentusiaster. Det er en god bonus, men om en skal sette lommeboka på prøve, så er nok varmepumpe en enda bedre nyhet. Det koster endel til å begynne med, men denne kan spare deg flere tusen i året på strømmen.

3. Vær fornuftig med strømbruk

Det beste du derimot kan gjøre er å endre dine levevaner bare litt. Det trenger for eksempel ikke være 22 grader eksakt hver eneste dag i hjemmet, eller varmekabler på badet for eksempel. En trenger heller ikke la utelysene stå på om kvelden, eller i det hele tatt ha lys på mens en ikke er hjemme.

Mange bruker rett og slett mye unødvendig strøm, noe som baller på seg over tid. Det er fort gjort å tenke at en lyspære som står på en hel kveld sikkert ikke koster mer enn et par øre. Allikevel vil kostnadene balle på seg over tid, samtidig som enhetene blir utslitt. Derfor er konservering av strøm meget viktig, og det bør være på agendaen din.

Spar penger på strøm i dag!

Det skal ikke mer til enn disse 3 ovennevnte stegene for å få en god start på reduksjonen av strømregningen. Du kan spare mye penger på strøm fra i dag om du tar i et tak!