Trenger bedriften din egentlig en app?

Posted by

Flere og flere bedrifter velger i dag å lansere apper til å støtte tjenestene sine. Det er lett å la seg rive med av trender, og app-butikkene bugner over av alternativer. For mange vil en egen app være en god løsning for å tiltrekke seg en enda større kundegruppe eller tilby eksisterende kunder ytterligere fordeler, mens andre bedrifter har kanskje ikke like stort behov. Her er noen viktige spørsmål du bør stille deg for å finne ut nettopp din bedrift trenger en app eller ikke.

Har appen tydelige fordeler for målgruppen din?

Det er forståelig hvorfor mange bedrifter velger å lansere en egen app. Dersom appen gir tydelige fordeler til kundene dine, vil det gi bedriften din en stor konkurransefordel og øke kundetilfredshet. Det er imidlertid viktig å undersøke om du løser et reelt problem. Ellers kan du risikere at de laster ned appen, bruker den én gang og så glemmer den.

Maria Casino er i så måte et godt eksempel på en bedrift som har sørget for at kundene ikke trenger å laste ned en app de glemmer å bruke. De har en responsiv nettside som egner seg like godt på mobil som PC. Dermed kan brukerne spille når som helst og hvor som helst. Dette viser god forståelse av målgruppen, ettersom mange ønsker å ha mulighet til å fordrive tid når de for eksempel venter på toget eller er på reisefot. 

Har konkurrentene dine en app?

Noen ganger kan det lønne seg å spionere på konkurrentene dine, og det gjelder spesielt for utvikling av apper. Det anbefales å undersøke om de i det hele tatt tilbyr en, og i så fall hvilke problemer den løser. Kan du finne statistikker som viser hvor bra appen gjør det? Ta også en titt på kundeanmeldelsene. Det bør gi deg en verdifull pekepinn på hvordan du bør gå frem når du skal utvikle din egen. Kanskje oppdager du noe som brukerne savner, men som du kan tilby istedenfor?

Finnes det alternative løsninger?

Du bør ta stilling til om det er mer fornuftig å optimalisere nettsiden din for mobil ved å bytte til et responsivt design (en nettside som kan vises på skjermer i enhver størrelse). Dersom du ikke løser et tydelig problem med appen og kundene dine bare har behov for å besøke nettsiden din sporadisk, bør du kanskje vurdere å fokusere på å redesigne nettsiden istedenfor å bruke tid og penger på å utvikle en app.

Vil appen tilby løsninger som ikke er mulig ved hjelp av nettsider?

Det anbefales også å tenke over om appen kan tilby kundene dine løsninger som ikke lar seg gjøre med en nettside. Fordelsprogrammer er et godt eksempel på dette, og det kan bidra til større kundelojalitet. 7-Elevens fordelsprogram vant en kåring i Nettavisen. Ifølge juryen, er en god og brukervennlig app en av grunnene til at de vant. Narvesen kom også høyt opp på scoringen, ettersom du enkelt kan registrere kaffekjøp med appen og få hver femte kopp gratis. Du trenger ikke lenger å dra rundt på kaffekort av papir, noe som er svært bekvemt for kundene deres.