Virtuell realitet kan bli det neste for norske nettcasino

Sikre din ferd på nettet

Posted by

Internettet har bragt med seg et flust av muligheter for oss mennesker. Aldri før har vi hatt så enkelt tilgjengelighet til våre mange gjøremål. I dag kan vi til og med kjøpe mat som kan leveres på døra over nett. Slike ideer ville aldri engang vært å vurdere bare for et par tiår siden. Mens samfunnet beveger seg mer og mer mot å sette internett i sentrum, så er det dog fort gjort å glemme hvor viktig sikkerheten er. Å være ukritisk til de mange farene har rett og slett blitt en skikkelig dårlig vane.

Selv om virusprogrammer og i det hele tatt teknologien generelt har gjort en god jobb med å luke ut mange angrep fra hackere, så finnes disse fortsatt i stor grad. Programmene og applikasjonene som er egnet til å bekjempe dette kan selvfølgelig alltid jobbes rundt. Akkurat som innen andre felt, så finner dessverre ”skurkene” oftest en inngang. Men med et VPN, et virtuelt privat nettverk, så har du muligheten til å luke ut enda flere angrep enn tidligere!

Slik fungerer et VPN

VPN står som tidligere nevnt for et virtuelt privat nettverk. I praksis innebærer dette at du ikke vil oppdages på det offentlige eller ordinære nettverket du er pålogget, men heller ”kunstig” bevege deg på ditt private nettverk. Altså er du selvfølgelig fortsatt tilkoblet ditt vanlige nettverk, men du synes ikke der. I praksis betyr det at uvedkommende som prøver å hacke seg inn på nettet du opererer på rett og slett ikke vil finne deg der.

Dette er praktisk dersom en for eksempel gjør noe veldig privat. Fyller du for eksempel ut en søknad til forbrukslån ønsker du nok neppe at andre skal få innsikt i den sensitive informasjonen du gir fra deg. Du skal tross alt bare bedre din økonomi med litt ekstra kapital – ikke gi fra deg sensitiv informasjon og risikere ID-tyveri! Derfor er et VPN den perfekte måten å beskytte deg på under din søknad, slik at du ikke står i fare for å bli det neste offeret til hackere med dårlige intensjoner.

Sett sikkerheten i sentrum

Da andelen angrep fra hackere har gått ned betraktelig, og en ofte kun hører om at det er store selskap som blir angrepet, så er det fort gjort å tenke at en er trygg. Allikevel er dette meget skummelt i et så åpent landskap som internettet er. De dyktigste hackerne kan enkelt og raskt hacke seg inn på ditt nettverk, og videre din datamaskin. Her har de nærmest fritt spillerom med sine ferdigheter, og det handler egentlig bare om hva de har lyst til å gjøre.

Om du for eksempel er midt i søknaden til et forbrukslån, så kan det hende hackerne kupper det fra deg, og i verste fall kan de søke om flere lån med din ID, men ta pengene selv. Kort og godt, så trenger du sikkerhet når du opererer online. Med et godt VPN, så stiller du bedre rustet til å møte farene som skjuler seg på nett!