Aksjetips for nybegynnere

Dette er nøkkelen bak Google sin suksess

Posted by

Google er i dag kjent som et av verdens største selskap. I dag er selskapet eid av gruppen ved navn Alphabet, som nå styrer over selve søkemotoren, men også mange andre produkter. Dette inkluderer teknologi knyttet til kunstig intelligens, men også stemmestyrte enheter og så enkle elektroniske produkter som mobiler og computere. Google har virkelig diversifisert siden de på slutten av 90-tallet utviklet det som fortsatt er den beste søkemotoren i verden.

Mange endringer har skjedd siden Google lanserte sin søkemotor på slutten av 90-tallet. Allikevel har kjernen av deres algoritme fortsatt stått støtt. Da Google, eller BackRub som de het den gangen, entret markedet på slutten av 90-tallet, så var det med en ide om at linker skulle fungere som stemmer. Det vil si – dersom noen ga en link til din side, så stemte de for at din side var en god side å besøke. Det er denne magien som brakte Google til topps, og det er dette som er grunnen til at de fortsatt regjerer i toppen.

Hvilke linker er egentlig verdifulle?

Det er derimot langt i fra automatikk i at en link er verdifull. Google har nemlig avanserte algoritmer som for eksempel ser på hvor linken kommer fra. Dersom linken kommer fra en side slik som Wikipedia vil den for eksempel telle ufattelig mye mer enn en link fra lokalavisa. Faktisk kan en link fra en enkelt, stor side telle mer enn tusenvis av linker fra mindre sider, så lenge den store siden virkelig er en autoritær skikkelse over nettet.

Det er ved hjelp av denne måten å tenke på at Google først og fremst har nådd toppen. De ser nemlig ikke bare på de robotiserte egenskapene til de individuelle faktorene i algoritmen de sitter på – de går dypere enn noen andre søkemotorer. Skal du ranke høyt her, så gjelder det å utnytte enhver dråpe av ”juice” for å komme seg til toppen, slik som ved hjelp av tjenester som RecoverInboundLinks.com for eksempel. Enkelt og greit er linker helt vitalt for Google sin algoritme.

Andre viktige faktorer for Google sin suksess

En kunne ha diskutert linker som en faktor for Google sin suksess i evigheter, men det er viktig å ikke overse alle de andre viktige faktorene også. For eksempel tar Google det så langt at de drar med alt av aktivitet i sosiale medier, forum, bildebeskrivelser, og andre små detaljer. Ideen om at du skal repetere et nøkkelord om og om igjen fungerer rett og slett ikke når det kommer til å ranke høyt i Google lenger.

Kanskje enda viktigere er det dog at for kunstig intelligens sin fremgang, så trengs det store mengder data. Med milliarder av daglige søk, så har Google tilgang på nettopp dette. Dermed er de fremst i verden hva gjelder kunstig intelligens, og dette ser ikke ut til å ta noen ende, hverken innen søkemotorer eller andre områder. Google sin historie er meget imponerende på litt over bare 20 år, men fremtiden blir nok enda mer spennende!