What goes on the Internet, stays on the Internet – er vi for naive til å ha tilgang til høyteknologi og Internett?

Prøv en ny nettleser i dag – prøv Firefox

Posted by

De fleste bruker Chrome som nettleser etter den siste statistikken. Hele 62 % bruker Chrome, hvilket ikke er så merkelig siden dette er en meget god nettleser, som er rask, enkel og intuitiv. Den nest største nettleseren er Firefox, med 23 % brukere, som heller ikke er så vanskelig å forstå siden Firefox har mange av de samme egenskapene som Chrome. Men har Firefox nå blitt bedre enn Chrome i hurtighet, stabilitet og at Firefox er mindre ressurskrevende. Prøv selv!

Det har vært en del artikler på internett i det siste hvor det tas til orde for at Firefox er blitt en bedre nettleser enn Chrome spesielt i stabilitet og ressursbruk. Argumentene er at Chrome har blitt «bloated», dvs. at programvaren har «svellet ut» og krever mye ressurser på PCen. Det er riktig at Chrome har fått mye funksjoner i det siste, og kan synes å kreve mye ressurser på PCen. Men dette avhenger nok av hvordan man bruker nettleseren, og den PCen man benytter. Rådet må derfor være at man forsøker selv, og det kan være greit å forsøke nye løsninger med jevne mellomrom.

Last derfor ned Firefox i dag for å teste. Selv er det en del år siden jeg brukte Firefox, og gjensynet med nettleseren var positivt. Firefox er helt på nivå med Chrome, både i enkelthet, grensesnitt (design), tilleggsfunksjoner (addons) man kan legge til, synes tilsvarende stabil, og kan synes å bruke mindre ressurser. 

Av andre argumenter for Firefox er at nettleseren er uavhengig og vil derfor være mindre mistenkelig i å dele dine data (enn f eks Chrome fra Google eller Internet Explorer fra Microsoft). Det hevdes også at Firefox har bedre tilleggsfunksjoner (såkalte addons) og kan tilpasses bedre enn Chrome, dersom du ønsker det. På den andre siden så er støtten for synkronisering mellom plattformer, som smarttelefon, nettbrett og PC, hevdet å være bedre for Chrome. Dette er imidlertid endret den siste tiden, og det er utmerket synkronisering mellom plattformer på Firefox. Firefox for smarttelefon og nettbrett er også verdt å forsøke, og finnes her.
 

Oversiktlig meny i Firefox

Firefox laster du ned gratis her.