Digidag weekend: Nyttig på nett den siste uken

Posted by

Digidag har samlet følgende nyttige tips den siste uken: Tregt internett hjemme kan skyldes din ruter og hvordan fikse det. Ny Outlook app har sikkerhetsproblemer, men kan allikevel brukes av enkelte. Skriv ut fra hvor som helst i verden fra din telefon, ditt nettbrett eller PC. Skru av ringingen på telefonen uten å legge på. Gi Chrome-fanene en egen mute-knapp for å dempe lyden på nettsider. Finn de skjulte tilbudene i Chromecast. Ti nyttige tillegg til nettlesere som gir flere muligheter. Ti tips for å bruke Google Maps bedre. Og ny browser fra den tidligere Opera-sjefen. Les mer nedenfor.

Nå kan du få Google Earth Pro gratis melder teknofil.no. Tidligere kostet dette kr 3000 i året, men nå kan du altså laste ned proffutgaven av Google Earth Pro gratis. Du finner programmet her, og for å aktivere programmet legger du inn din epostadresse og lisensnøkkelen GEPFREE etter installasjon.

Tregt internett kan skyldes din ruter, og du bør ha en ruter som støtter de siste standardene for at du skal få utnyttet internettlinjen din fullt ut, skriver DinSide. Har du en internettlinje på f eks 30 Mbit/s, så vil en gammel ruter kun støtte 11 Mbit/s. Da er det liten vits å betale mye for en rask linje. DinSide gir tips for hvordan finne ut hvilken standard din ruter støtter, og hvordan finne flaskehalser i nettverket hjemme.

Ny Outlook app har sikkerhetsproblemer. Microsoft har kommet med en ny app for epost, Outlook for smarttelefon, men appen har sikkerhetsproblemer. Dette har ført til at Norges største it-selskap, EVRY, har valgt å stenge ansattes bruk av appen. Dersom det ikke er krav til bruk av passord på smarttelefon, fjernsletting av telefon og andre sikkerhetskrav på din arbeidsplass, kan du imidlertid bruke appen (du kan sette på passord selv på telefonen, og fjernslette gjennom Android Device Manager.

Skriv ut fra hvor som helst i verden med Google Cloud Print tipser Datahjelperne.com om. Med tjenesten fra Google og en skriver som støtter Google Cloud Print kan du skrive ut fra telefon, nettbrett og PC fra andre steder, og hente utskriften når du kommer til skriveren. F eks dersom du er på farten med telefonen, kan du sende en utskrift til skriveren til senere.

Skru av ringingen på telefonen uten å legge på, ved å bare trykke på volum ned-knappen, er et tips fra DinSide. Mange er nok kjent med dette tipset, men nyttig for noen. For de som ringer, vil telefonen ringe som om ingenting er skjedd, men for deg og de rundt deg blir lyden skrudd av.

Gi Chrome-fanene en egen mute-knapp. DinSide tipser om at du kan legge til en funksjon i browseren Chrome som gjør at du kan skru av lyden på nettsider som har lyd. Dersom du åpner en side i Chrome som har lyd, vil det komme frem et lydsymbol på fanen. Kjekt for å vite hvilken fane som lager lyd, men med DinSides tips kan du også dempe lyden på fanten uten å trenge å stenge den.

Finn de skjulte tilbudene i Chromecast gir DinSide tips om. Her kan det være tilbud om å prøve streaming-tjenester (som Viaplay) gratis og annet. Kan være greit å sjekke med jevne mellomrom.

Tek.no gir tips om utvidelser til nettlesere som er nyttige og gir flere muligheter. Dette er tips for å arbeide raskere med nettjenester, som Pocket, ta skjermbilder, behandle faner og sikker oppbevaring av passord, sende SMS fra browseren på PC osv.

I anledning at Google Maps fyller 10 år har DinSide samlet ti tips for hvordan bruke Google Maps bedre. Dette er bl.a. å lagre favorittsteder, lagre kart på telefonen, finne raskest reise med kollektivtrafikk, se trafikken på en rute, lage egne kart (som er beskrevet her også), måle avstander osv.

Til slutt er den tidligere lederen av Opera Software, Jon S von Tezchner tilbake på scenen med en ny browser melder Digi.no. Browseren, som heter Vivaldi, er basert på Google Chromium (som også Google Chrome er), og foreløpig versjon (tech preview) kan lastes ned her.