Netthandel for alle

Posted by

Vi nordmenn er blant de mest ivrige netthandlere i Europa. Hele 75% Norges kjøpekraftige befolkning handlet på nettet i fjor. Og selvfølgelig er det reiser vi handler mest. Sånn har det vel egentlig alltid vært, i og med at det nesten aldri er noen andre muligheter for å kjøpe flyreiser, enn ved nettopp netthandel.

En av årsakene til at vi nordmenn er så hyppig på nettet for å handle, er at vi er blant Europas flittigste mobiltelefonbrukere. Vi har et godt utbrett mobilnett, og har muligheten for å bruke mobilen de fleste steder i vårt vidstrakte land. For det er nemlig mobilen som blir brukt, når det kommer til netthandel. Selvfølgelig blir det handlet fra computere og nettbrett også, men handelen gjennom mobiltelfoner utgjør nesten 90%.

 

Enkelt og lettvint

Vi handler på nettet, fordi vi synes det er enkelt. Noen ganger er det til og med ekstra tilbud på nettet, i forhold til hva det er i butikken. Mobiltelefonen gjør det hele enklere for oss. For er det én ting som aldri er langt vekk, så er det nemlig mobilen. Vår livsledsager, som aldri er lengre vekk enn et grep i lomma. Nettbutikkene, og andre seriøse aktører som betalingstjenester, har gjort det så enkelt og sikkert som mulig for oss som forbruker, å bestille hva som helst fra vår venn mobilen. Alt fra reiser til mote, og fra vin til sommerdekk.

 

Bildeler på nett

Det har aldri vært enklere å være bilkyndig, enn i disse dager. I hvertfall når det kommer til å kjøpe de riktige bildelene til den riktige prisen. Du behøver ikke lenger å være bestevenner med byens bilmekaniker, for å være sikker på at du får det beste tilbudet mulig for dine nye sommerdekk på for eksempel Tirendo. Og ikke behøver du være redd for, om de passer eller ikke. De fleste bilforhandlere har gjort det så enkelt som mulig. Du skal bare taste inn bilmodellen eller skiltnummeret ditt på hjemmesiden, så får du opp et utvalg av de riktige dekkene med de riktige dimensjonene til bilen din. Utvalget vil til enhver tid være mye større enn det det ville være i butikken. Og som forbruker, har det aldri vært lettere å sammenligne prisene på dekkene fra forskjellige utbydere. Netthandelen har dermed gjort det mulig for oss å finne de billigste og beste dekkene, uten å gjøre annet enn å foreta et par klikk på internettet.

 

Kommet for å bli

Man sier vi er på vei i mot det kontantløse samfunnet. Det blir mindre og mindre kontanter i omløp. Vi syns rett og slett at det har blitt lettere å handle elektronisk. Og det er selvfølgelig den enorme utviklingen mobiltelefonen har hatt de seneste år. For mange av oss, er det det hovedbetalingsmiddelet. Kontantene er ikke helt borte enda, og kanskje de aldri forsvinner helt. Men det er ingen tvil om, at dagens elektroniske betalingsmåte har kommet for å bli. For det er simpelthen så enkelt. Og den gjør den også enklere å være bilekspert…