Audacity

Moderne teknologi har gitt oss helt nye idretter

Posted by

Moderne teknologi har satt sitt preg på mange aspekter ved livene våre. Teknologiske løsninger har sørget for endringer i utøvelsen av mange yrker, den har gjort det mulig å klare seg uten kontanter og den har satt sitt preg på hvordan vi lar oss underholde. Dette er kun noen få elementer, og vi kunne sikkert ramset opp mange flere. Det skal du få slippe, men, har du tenkt over at teknologien også har utviklet nye idretter?

Kilde: Pixabay

En ny generasjon idrettsutøvere

Tidligere var det slik at du som ung enten drev med fotball, håndball, ski eller en annen idrett der du på varierende vis fikk trent kroppen din. Ikke alle passer inn i dette konseptet, og takket være et vell av teknologiske løsninger har mange av disse funnet seg en ny arena. I løpet av det siste tiåret har esports vokst seg til å bli en idrett å regne med, og her er det ikke utøverens fysikk som står i fokus.

Ved hjelp av en kraftig datamaskin, et godt headsett, en god stol å sitte i og, ikke minst, tilgang til internett, har folk i alle aldre funnet en ny idrettsgren å delta i. De spiller mot hverandre på tvers av landegrensene, og de beste av dem har millioner i årsinntekt.

Kilde: Pixabay

Hva er egentlig esports?

Esports er forkortelsen for elektronisk sport. Det finnes flere ulike spill innen denne idretten. De mest kjente heter Dota 2, Counter-Strike, League of Legends og Heroes of the Storm. Innen for hvert enkelt av disse spillene finnes det profesjonelle lag som blir trent av analytikere og trenere samt støttet av store sponsorer. Disse lagene deltar i konkurranser og turneringer, der premien til de beste kan være på mange millioner kroner. Dota 2 er spillet som for tiden genererer mest penger til dyktige spillere. De som vant turneringen «The International» i 2017, stakk av med en premiepott på rundt 25 millioner amerikanske dollar.

Se gamerne i sving på din egen dataskjerm

På grunn av esports enorme vekst er det nå flere nettcasinoer som tilbyr deg å spille på esports. Det tilbys ulike esport odds så du kan velge mellom å spille på vanlig kamper, turneringer eller på live betting. Live betting vil si at du satser penger på ulike hendelser mens kampen utfolder seg. Det betyr ikke at du må være fysisk tilstede under en turnering. Takket være moderne teknologi kan du få turneringen eller kampen strømmet til din dataskjerm. Så kan du følge med på utviklingen hjemme hos deg selv.

En idrett som fenger millioner av mennesker

Millioner av mennesker verden over er fascinert av dataspill, så du kan trygt si at teknologien er med på å fremme nye møtearenaer og viske ut landegrenser. Den er også med på å endre vårt norske språk. En som utøver esports er for så vidt en spiller, men på fagspråket kalles han eller hun for en gamer. De har også sitt eget nettmagasin. Teknologien skaper muligheter for alle unge til å delta i et fellesskap som ikke stiller krav til at de må være sosiale eller ha atletiske kropper. Alt de trenger er teknisk utstyr og raske fingere på tastaturet samt evnen til å tenke strategi.