Robotiserte arbeidsoppgaver og farlig arbeid

Fremtiden er stemmestyrt

Posted by

Hva ville du gjort vist du kunne gjøre alt ved hjelp av stemmen, og ikke måtte bruke all energien din på å trykke deg frem til dit du ville på mobilen eller datamaskinen?

Det siste året har stemmestyring tatt av for fullt, og med lanseringen av Google Assistant på norsk i år er dette noe vi kommer til å se mer til.

Kunne du tenke deg å bare si at lyset skal skrus på eller at vaskemaskinen skal på til en hvis tid? Dette er rett og slett hva er smart hjem skal være. Funksjonene er uendelige, og har du alt tilrettelagt kan du blant annet styre temperaturen på varmeovnene i huset, sette på alarmen eller få persiennene til å gå opp.

 

Ikke bare i hjemmet

Det er ikke bare i hjemmet det kommer til å bli vanlig med stemmestyring. Teknologien kommer etter hvert virke slik at du for eksempel i spillindustrien vil kunne snakke direkte til dealeren din når du holder på med spill på live casino på Storspiller.Du vil ikke måtte trykke på noen som helst bare snakke med enheten som du bruker. På den måten vil det også føles som du kommuniserer med en annen person.

Et annet område som det kommer til å være vekst når det gjelder å kommunisere med stemmestyring er hvis du skal handle matvarer, bestille bord når du skal ut å spise eller handle på nettet. Før har det å trykke og «swipe» vært tingen, men nå skal alt gjøres uten å at det skal være for strevsomt.

 

Kun en på norsk

Til nå har både Apple, Google og Amazon enheter som du kan bruke til stemmestyring, og de konkurrerer om kundene. Det et to ting som skiller de ulike enhetene fra hverandre og det er pris og språk. Googles «Home» enhet kan kjøpes for under tusenlappen og Amazons Alexa har en startpris på rundt femhundre, derimot Apples enhet ligger på rundt totusen som er i det litt dyreste laget. Det som er den største forskjellen er at det er kun Google «Home» som kommer på norsk, og som er lokalisert slik at opplevelsen blir mer autentisk. For hva er vel bedre enn å kunne prate til enheten din på norsk.