La flere brukere ha egne profiler og innstillinger på Chrome for å skille bokmerker, passord og annet

Posted by

Googles nettleser, Chrome, har mulighet til å la ulike brukere ha egne profiler. Dette gjør at f eks alle familiens medlemmer kan ha egne områder på Chrome med sine personlige bokmerker, passord, epost, Facebook-kontoer osv. På enkel måte kan man bytte kontoer og slipper å logge ut og inn av kontoer og passe på passord mv. Du kan også sette opp én profil for dine arbeidsting og én profil for private sider og passord for å skille arbeid og jobb. Dersom du bruker sider som krever passord, men hvor du ikke kan logge på flere ganger med ulike brukere, som f eks Twitter og Facebook, kan du lage egne profiler for de ulike brukerne. Det er enkelt å sette opp og enkelt å bruke.


For å legg til brukere går du på meny-knappen i Chrome og velger «Innstillinger»:

I innstillingene på «Brukere» som ligger litt nedenfor midten på første siden:

Så velger du et profilbilde (dette er kun synlig på din maskin, så det har liten betydning hvilket du velger) og et navn:

Du kan velge om du vil ha en snarvei til brukeren på skrivebordet (som egentlig ikke er nødvendig – se nedenfor for hvordan bytte profiler). Om du ønsker kontroll over brukeren, kan du krysse av for «administrert bruker» (nederste boks). Du vil da tillate eller forby visse nettsteder, gjennomgå nettsteder som den administrerte brukeren har besøkt, og administrere andre innstillinger. Dette kan være greit dersom det er barn som skal ha egen profil. Brukeren som er administrator kan da gå på siden: https://www.chrome.com/manage for å blokkere nettsteder, få varsler osv:

Administratoren kan administrere brukere uavhengig av hvilken PC eller Chrome-innstallasjon som den administrerte brukeren benytter. Dermed kan du f eks administrere barnas bruk av Chrome på hjemme-PCen fra din jobb-PC.

Etter du har skrevet inn navn og valg profilbilde, trykker du «Opprett» og brukeren er opprettet.

For å bytte bruker klikker man på brukerprofilen øverst til venstre i Chrome og velger den bruker man skal ha. Brukeren åpnes da i nytt vindu: 
Brukerne kan administreres (legges til, slettes og endres) fra innstillingene: