Aksjetips for nybegynnere

Internett som jobbverktøy

Posted by

Annonse

Internett er i dag for mange en livsnødvendighet. Den utstrakte bruken av skybaserte løsninger gjør data tilgjengelig på tvers av enheter. Du trenger ikke å huske å ta med usb-pinnen hjemme eller huske ta en sikkerhetskopi fra hjemme-pc’en til laptopen før du skal på forretningsreise.

Distraksjoner

Men Internett kan også være en distraksjon, noe mange av oss sikkert opplevde selv da Pokemon Go-hysteriet tok verden med storm. Landsdekkende aviser skrev om ledere som erget seg over at ansatte gikk rundt å samlet på Pokemon istedenfor å gjøre arbeidet sitt.  Så hvordan kan vi best utnytte Internett i jobbsammenheng istedenfor å bli fristet til se på morsomme katter på Youtube?

La ansatte gjør det de kan best

Hvis du ansetter en som verdt 1000 kr timen så vil du nødig gi hun arbeidsoppgaver som er trivielle. Men likevel så bruker dyktige ansatte tiden til å håndtere fakturaer, holde oversikt over reiseutgifter og annet utlegg.  Heldigvis finnes det en rekke apper med skybaserte løsninger som frigjør tid brukt på papirarbeid. Flere apper lar deg rett og slett ta bilde av en kvittering, for å så laste den opp i en oversikt. Regnskapsansvarlig får øyeblikk varsling om utgifter og kan ordne dette opp med en gang. Klikk her for hvis du er utkikk etter en slik app.

Det finnes også andre apper som er tidsbesparende for forretningsreisende. Booking-sider for fly og hotell finner billige alternativer som reduserer reiseutgiftene og ulike meldingsapper lar deg sende videoklipp, bilder, filer og dessuten kan brukes for å ringe noen. Dette helt uten kostnader, så lenge du har Wifi, noe som finnes det aller fleste steder gratis f.eks. i kafeer eller såkalte gratissoner i storbyene.

Bedre og mer sosiale intranett

Både store og små bedrifter har behov for raske kommunikasjonskanaler, slik at de ansatte blir oppdatert om det står på agendaen og kan melde i fra progresjonen på arbeidsoppgavene. Derfor kan det være lurt å investere i et godt intranett. Det finnes ulike intranett som er designet for bedrifter, slik som Facebook at Work. Intranett holder også på bedriftens hemmeligheter og sikrer at verdifull informasjon ikke lekker ut.

Mange bedrifter har sine egne intranett-løsninger, men er ikke så brukervennlig som dagens sosiale medier. Facebook, Twitter og de nye appene for kommunikasjonsformål har blitt den nye standarden. Selv et av Norges største banker har gått over til å bruke Facebook at Work. Gamle intranett var veldig avhengig av e-poster og kunne ikke like lett sende f.eks. videosnutter, bilder eller kommunisere med andre via direktemeldinger på apper.