Fremtiden er her – Smarte hjem

Posted by

Annonse

Har du husket å skru av lysene, komfyren, ovnen og alle andre elektroniske apparater? Dette gjør de fleste hver gang de skal ut av huset, og når de kommer hjem så må de skru alt på igjen. Finnes det en mer lettvint måte?

Sentralisert styring av hjemmet

Jovisst, nå kan du få et smart hjem. Takket være fenomenet tingenes internett kan du koble de fleste apparater i huset sammen med en app. Dette betyr at du kan styre lys, varme og til og med alarmen fra datamaskinen. Eller bedre med smarttelefonen via en app. Du kan skru på vannkokeren før du går inn døra og skru på smart-tv’en før du kommer inn i stua.  Du kan dessuten overvåke huset når du er jobb. Alle har på et tidspunkt tenkt «å nei, glemte jeg å skru av ovnen?» med et smart hjem kan du faktisk sjekke hvilke apparater som er på via en app.

Billigere strømregning

Et smart hjem lar deg regulere varmebehovet basert på ditt energiforbruk. Mange i dag senker temperaturen for å spare strøm, men et smart hjem har gjerne et digitalisert termostat og som viser temperaturen i ulike rommer. På denne måten har du bedre oversikt over hvilke rommer som trenger mindre varme, og dermed kan du spare mer strømpenger. I tillegg glemmer mange å skru av lyset når de går ut en gang eller soveværelse. Et smart hjem kan lett konfigureres til skru av lyset eller dimme den når ikke registrerer aktivitet i rommet. Led-lamper med bevegelsessensorer har blitt mer vanlig nå, slik at f.eks. en gulvlampe for belysning av gulvet vil skru seg på og av avhengig om det er noen i rommet.

Glemte du nøkkelen?

Ingen fare! Hvis du er glemsk eller har barn som lett glemmer husnøkkelen på vei hjem fra skolen, så  kan du låse opp døra med en app. I dag selges det ytterdører med elektroniske låser og som kan knyttes til nettet. Et smart hjem er alltid koblet opp mot Internett og lar deg styre hjemmet ditt hvor enn du er.  Dette betyr at du kan faktisk låse opp døra når noen har glemt husnøklene.

Lett installering

Et smart hjem trenger ikke å se ut som et futuristisk hus med blinkende dioder og lys overalt. Dette er et misforstått bilde noen har av smart hjem. Mange smartsystemer er diskret og er ikke så synlig. Interiøret i hjemmet ditt blir lite påvirket av systemet og hjemmet kan se helt alminnelig ut, selv om det er et smart hjem.