Guide og anmeldelse av appen Revolut

Bruker du mye nettbrett?

Posted by

Sponsoreret

Selv om dagens nye nettbrett har krystallklare skjermer og innebygd lys, så kan øynene bli fort slitne når det er dårlig belysning i omgivelsene. Mange oss ser på skjermer hele dagen lang både på mobilen og nettbrettet, for å unngå slitne øyner bør du ha gode lysforhold.

Digitale skjermer har blitt en stor del av våre liv. Flere og flere bruker nettbrett til utføre arbeidsoppgaver og for underholdning. Dette fører til at vi ser mye på skjermer og det kan gjøre øyne trette hvis du ikke har godt med lys rundt deg. Men lyset bør hverken være for sterkt eller for svakt.

Unngå blending

Selv om mange nettbrett har avanserte skjermer som reduserer blending, så er ikke mange helt der ennå. Når du sitter med nettbrettet bør du unngå direkte sollys og heller bruker innebelysning. Direkte sollys kan skape forstyrrende kontraster på nettbrettet og gjør det vanskelig å se skjermen tydelig. Da anstrenger øyemusklene seg ekstra som kan føre til hodepine og slitne øyner.

Sørg for god innebelysning

Det er heller ikke lurt å sitte i mørket med nettbrettet, spesielt hvis du bruker nettbrett i jobbsammenheng. Du må jo kunne se hva som ligger på arbeidsplassen når du f.eks. kan skal koble nettbrett til et ekstern tastatur eller bruker såkalte hydrid-nettbrett. For å få til riktig belysning kan du investere i led-strips som kan justeres i både lysstyrke og farge. Da slipper du også å skru opp lysstyrken for fullt på nettbrettet, noe som kan være for sterkt for øynene og dessuten tappe nettbrettet for batteri raskt. Led-strips gir et mykt lys som ikke er for sterkt og som samtidig skaper en fin stemning hjemme.

Store eller små nettbrett

Det er mest behagelig for øynene å se på store skjermer. Så hvis du ikke nødvendigvis må ha det minste nettbrettet kan du gå for en litt større skjermstørrelse. Da slipper du å myse og anstrenge øynene for å lese liten skrift. Kjøp nettbrett her hvis du er på utkikk etter nytt nettbrett for både arbeid og underholdning. Gå gjerne for nettbrett med HD-oppløsninger for å få et skarpere og detaljert bilde. Hvis du er mye på farta er naturligvis et mindre nettbrett ønskelig, men du kan skåne øynene ved å f.eks. linke den til en Smart-TV for å større bilde, særlig når du vil se på tv-serier eller filmer.

Dekorasjonslys og sene høstkvelder

Av og til er det greit å ha det mørkt rundt seg mens man bruker nettbrettet. Sene filmkvelder med nettbrettet er populært hos mange. Noen liker å tenne stearinlys om kvelden, men dette er kan være farlig spesielt hvis man har barn som leker i hjemmet. Dessuten kan stearinlys sverte taket med røyk. Led-strips er en bedre og tryggere løsning. Se produktene online her hvis du trenger led-strips til hjemmet. Led-strips er også strømeffektivt og produserer lite varme. Noe som er perfekt for spesielle anledninger som julen, Halloween eller til og med fødselsdager der dekorasjonslys er på hele tiden.