Innredningstips til hjemmekontoret

Posted by

Annonse

Flere og flere drømmer om å kunne jobbe hjemmefra, og mange gjør alvor av planene. Men hva trenger du egentlig for å ha et godt hjemmekontor å jobbe fra? Her er noen innredningstips til hjemmekontoret.

Mange er bekymret for det som kalles delingsøkonomien på norsk, eller gig economy, på engelsk. Det engelske ordet er nok bedre, for det fokuserer på det faktum at det finnes en rekke apper en kan bruke for å leie ut egne tjenester, og for å finne klienter.

Dette har hjulpet til at mange kan jobbe hjemmefra med en helt annen tilgang på klienter enn tidligere.

I tillegg er det en rekke bedrifter som faktisk lar ansatte jobbe hjemme en eller flere dager i uken. For med ny teknologi er det selvsagt fysisk mulig å gjøre det meste hjemmefra. Kanskje til den graden at en kan lure på om det vil finnes like mange vanlige kontorer i framtiden?

Vanlig kontor eller hjemmekontor

Fordelene med et hjemmekontor er mange, ikke minst slipper du husleie. Dette er en stor fordel om du er i ferd med å starte for deg selv, for da slipper du å bruke dine oppsparte midler til å betale leiekostnader før det kommer inn nok klienter og omsetning.

Men det er mange som faktisk ikke engang ønsker å ha kontoret andre steder når de først får muligheten til å jobbe hjemme. Det kan være mange grunner til det.

Kanskje har du småbarn i huset? Da passer det selvsagt bra å jobbe hjemmefra. Og nesten uansett hvordan en ser på det er det vel noe besnærende med å kunne stå opp av sengen, gå i et par sekunder, og deretter kunne tre inn på sitt kontor for dagen.

Det er alltid plass

Det første du skal tenke på er at det alltid er plass til et hjemmekontor hjemme hos deg selv.

Bor du på et lite område hvor det ikke er mulig å ha et separat rom, skal du lage et arbeidshjørne. Det viktige er at du har et godt skrivebord du kan jobbe på. Dette kan være et hvilken som helst bord, eller gjerne bare noen planker som er satt opp på to bukker, men jo større desto bedre.

Dersom du har liten plass er det videre lurt å bygge deg litt opp i høyden. Ikke med selve arbeidsbordet eller plassen du sitter på, men kanskje i form av hyller som du kan oppbevare bøker, objekter, mapper, etc.? Glem heller ikke at det alltid er lurt å ha noen gode skuffer. Om du bruker en vanlig treplate som bord er det bare å kjøpe en selvstendig skuffe-del med hjul til å ha under.

Effektivt og koselig

Et godt bord, god plass til oppbevaring av ting, og så: Lys.

Lyset er noe av det viktigste du tenker på. Velg enten en lampe du setter på bordet, gjerne en klassisk tegnebordlampe med arm som kan bøyes i alle retninger. Lampemesteren har en rekke gode lamper, deriblant Gubi. Klikk her for å vite mer om dem.