Bør man kjøpe en iPhone i 2022?

Hvordan starte din egen nettbutikk

Posted by

Annonse

Bestem deg for hvilke produkter som skal selges. Før du gjør noe som helst, er det viktig å bestemme deg for hvilke typer varer du vil selge på nettet. Uansett hva du velger, er det viktig å jobbe med produkter du er lidenskapelig om.

Sjansene er store for at du kommer til å jobbe med disse produktene dag ut og dag inn, så sørg for at det er noe som ikke lett vil kjede deg i fremtiden. Hvis du ikke har noen spesifikke produkter for hånden, ta en titt på ulike fraktleverandører. Du kan enkelt velge fra produktlisten og selge dem på din egen nettside.

Velg den beste e-handelsløsningen for deg

Avhengig av budsjett og nivå av ekspertise, er neste trinn å bestemme hvilken type e-handelsløsning som er ideell for butikken din.

Vert-server

Hosted-løsninger huser nettsiden ditt på sine servere, samt gir deg web-basert programvare for å bygge opp og drive nettbutikken din. Denne typen er best egnet for nybegynnere innen bransjen.

Begynn å bygge opp butikken din

Nå er det på tide å begynne å bygge opp butikken din. Avhengig av hvilken type løsning du valgte, må du lære funksjonaliteten og begynne å sette opp viktige sider, inkludert produkt- og kategorisider, hjemmesider og innholdssider m.m. Husk at du vil måtte vurdere merkevarebygging og design for hvert trinn på veien – disse er viktige elementer for suksessen til et hvilket som helst e-handel nettside. Mer informasjon om hvordan starte en nettbutikk finner du ved å undersøke her

Velg et domenenavn

Domenenavnet ditt er nettadressen (URL) der kundene finner nettbutikken din. Dette er en stor  og viktig beslutning, så tenk deg nøye om her. Hvis du kan, velg et domenenavn som er kort, enkelt og beskriver virksomheten din godt. Deretter bestemmer du deg for resten av nettadressen din (.com, .biz, .net) og registrerer den med et domenenavn.

Få betalt

Vi vil alle tjene penger, ikke sant? Det neste trinnet før du starter butikken din, er å bestemme deg for hvordan du mottar betaling fra kundene dine. Mange nybegynnere starter med PayPal eller Google Checkout, men du har også muligheten til å godta kredittkort direkte på nettsiden ditt, som er den foretrukne og mer profesjonelle ruten å ta. Hvis dette er tilfelle, må du undersøke mulighetene for kredittkort-behandling, spesielt kjøpe-kontoer for å sikre at du er klar over alle priser og alt som er skrevet med liten skrift.

Markedsfør virksomheten din

Når nettsiden din er klar for verden å se, må du kjøre kunder til butikken din med markedsføring. Enten du bruker e-post, sosiale medier, SEO eller andre former for elektronisk markedsføring, er det viktig at du deler butikken din med massene. Med andre ord, selv om du har den mest fantastiske nettsiden i verden, men ingen finner butikken din, vil du slite med å betale regningene.