Tannbehandling, utvikling og teknologi, hva er vel det?

Posted by

Hvor finner vel tannlegen sin plass i verden i dag, hvor teknologi aldri før har blitt avlegs i et hurtigere tempo.
Etter at det raffinerte sukkeret fant sin vei til Europa og det europeiske/skandinaviske markedet, har dessverre tannhelsen vært den lidende parten. I sin tid var det ikke helt uvanlig med konfirmasjonsgave bestående av et gebiss. Man kan vel skylde tildels på uvitenhet. Man var ikke klar over sukkerets meget skadelige virkning, og resultatet var gitt.

Masse mat ble tilsatt masse sukker. Den søte tidsalderen var kommet… og en ny yrkesgruppe så for alvor dagens lys… Tannlegene…
I riktig gamledager besto verktøyet av noen tenger som den lokale smeden hadde laget. I hvert fall om vi skal stole på gamle westernfilmer. En halv flaske Whisky, og «pasienten» var klar til å trekke en hulltann, gjerne med 3-4 hjelpere som passet på armer og ben slik at ikke tannlegen ble slått overende i en prosess som, selv med en halv flaske «bedøvelse», neppe var videre behaglig.
Med tiden har utstyret blitt bedre. Tenger brukes fortsatt, men de har blitt mer spesialtilpasset. Tannlegene har lært mer, og lærte at man kan reparere en hulltann. Så kom behovet for tannbor og smått utstyr som fikk plass inne i en liten munn. Ingeniørarbeide på høyt plan, hvor kunnskap om metall, magnetisme, elektrisitet og mye mer forenes for å lage og levere godt utstyr til tannlegene.
I starten var de små boremaskinene drevet av en stor motor hvor det gikk små belter via diverse ledd og hjul og videre til det vi alle tenker på som boremaskinen. Hastigheten på boret var også ganske begrenset. Med beltedrift var det en mindre behaglig opplevelse, men det fikk jobben gjort.

Heldigvis gikk utviklingen videre og det gikk «sport» i å utvikle det beste utstyret. I dag brukes gjerne trykkluft for å drive tannlegeborene. Hastigheten på borene er opp mot 50 000 omdreininger pr minutt, så det går virkelig unna. Hastighet her er veldig viktig for at man skal oppleve boring i tennene på en mest mulig vibrasjonsfri måte. Whiskyen er også byttet ut med bedøvelse som settes mest mulig lokalt ved behandlingsstedet. Man behandler ikke mer enn det man må. Bra og tidsbesparende for tannlegen, men også best for deg som pasient.
Dessverre er det jo gjerne slik at med utvikling vil det bygger seg opp en del kostnader. Det koster med nytenkning, det koster med godt utstyr, det koster med god utdannelse. Kort sagt koster det ofte mye for en komfortabel behandling. I en del vestlige land er denne utgiften også alt for høy. Ikke bare er utstyret kostbart, men mange klinikker plasseres også i byer og lokaler hvor leieprisen er astronomisk.
Spesielt kostnadsmessig har Helvetic-klinikkene et stort fortrinn fordi vi har etablert oss i et lavkostland, Bulgaria. Vi har likevel kjøpt inn kvalitetsutstyr i samarbeide med verdensledende produsenter. Det er fortsatt dyrt, men vi har kun satset på det beste. Vi ønsker, skal og vil levere kun det beste til våre pasienter. Ditt velvære, og din tannhelse, er noe vi fokuserer aller mest på! Ved at vi har etablert oss i et lavkostland kan vi fortsatt spare penger sammenlignet med tilsvarende tannlegeklinikker i Norge, og tilbyr derfor tannbehandling til en langt lavere pris enn det man vanligvis vil kunne oppnå i Norge. Les gjerne mer om vår tannklinikk i uttlandet. Lavere utgifter for oss, kommer deg som kunde tilgode.

Vi er trygge på det vi driver med. Vi er trygge på våre ansatte og utstyret vi bruker. Vi er Helvetic-klinikkene!

 

Vår klinikk i Budapest i Bulgaria er lett å finne. Vi har til og med et eget hotell i samme bygning, men du kan selvsagt finne andre hoteller også. Hos oss er det lett å kombinere tannbehandling med ferietur og opplevelser.
Vi vil gjøre vårt beste for at du skal ha det bra.
Mange er vel kanskje litt bekymret for språkbarrieren, men vi snakker engelsk, og noen hos oss snakker også norsk. Våre pasienter er ikke nødt til å være språkeksperter for å kunne kommunisere med oss. Vi vil ta oss tid slik at du kan være trygg på at forståelsen begge veier er i orden.
Helvetic-klinikkene i Bulgaria, kun en liten flytur unna!