Android på TV med Phillips 9000 series SMART LED TV [Sponset innlegg/video]

Posted by

Smart-TVene har inntatt markedet, og mens Samsung har vært fremst i sporet lenge med sitt eget operativsystem på TVene, har Phillips valgt å gå for Android TV. At det nå kommer TVer med operativsystem som kan brukes av flere leverandører, gjør Android-plattformen mer spennende også for TVer. Det betyr at det kan komme innhold og apper til TVer uavhengig av TV-produsent og størrelse. Mens man før var låst til Samsung for apper og innhold, vil man kunne flytte apper og innhold fra TV til TV som bruker et generisk operativsystem som Android. Her er Phillips tidlig ute og viser vei.

Android TV gir mulighet til å leie filmer gjennom Google Play, bruke Chromecast til det meste, spille rett i TVen og et utall apper. Spesielt spill er interessant for Android TV pga Android-systemets raske respons og at du kan koble kontrollere til TVen. Skal du ha en SMART-TV som henger med i utviklingen, kan Android-TV være noe å satse på. Du kan se mer om Android TV her.

Phillips 9000 series SMART LED TV inneholder det meste du kan ønske av en Smart-TV, se nærmere i de teknisk spesifikasjonene. TVen har full HD (1920 x 1080) og 3D. Det er også en mulighet for at to spillere kan spille på TVen samtidig ved at skjermen deles:

Det er også ny funksjonalitet for å gi bedre kontrast i bildene. Som kjent er sort-fargen en utfordring på nyere TVer, og med Micro Dimming Premium skal Phillips 9000 gi bedre kontrast og derved mer levende bilder. Dette gjøres ved tynn skjermbakgrunnsbelysning med et stort antall LED-lamper som kan styres individuelt for å tune den best mulige panelkontrast.

Som andre SMART-TVer så er det et utvalg apper som gir deg mulighet til å få nyheter, leie filmer, se repriser på TV osv. Du kan også surfe på nettet gjennom en nettleser (browser) som er spesialtilpasset TV. Å ha videoanrop gjennom Skype kan gjøres gjennom kamera på TVen (NB! selges separat), og du kan også koble nettbrett til TVen for å se videre på programmer fra nettbrettet via TVen med funksjonen Wifi Smart Screen. Med fjernkontrollen har du pekefunksjonalitet, som fungerer som en fjernstyrt penn. Du kan også koble til minnepinne eller annen USB-enhet og så ta opp programmer rett til enheten.

Her er Phillips promotion video for 9000 series med en del stilig ski-kjøring som oppvarming til skisesongen (klikk på videoen for å lese mer om Phillips 9000 series):Det gjøres oppmerksom på at dette er et sponset innlegg, selv om innholdet i innlegget er skrevet av Digidag og står for Digidags regning.