Integrering av boligalarm i din digitale hverdag – hva er mulig og hvordan kan det gjøres?

Posted by

Mange har alarm i huset sitt, og med teknologisk utvikling kan også husalarmen integreres i den digitale hverdagen. Det gjør at du kan ha oversikt over alarmen din på PC, nettbrett og smarttelefon, du kan også skru av alarmen på disse enhetene, du kan koble en elektronisk dørlås til alarmen din osv. Her er hvilke muligheter dagens alarmsystemer gir i dag.

Alarmselskapet Verisure (tidligere Securitas) er det alarm-/vaktselskapet i Norge som nok er kommet lengst i å tilby digitale løsninger for boligalarm. Gjennom løsningen får du et utall sensorer som bevegelsesdetektorer (med kamera), døralarmer (magnetalarmer), røykdetektorer som alle er samlet mot en hussentral. I tillegg tilbyr nå også Verisure smarthus-løsninger med fjernstyring av strømkontakter og miljømålere (temperatur og luft):

Dersom du har et alarmsystem fra Verisure får du tilgang til en oversiktsside på Internett som gir mulighet til å hente frem hendelseslogg og administrere alarmenhetene og brukere:

Eksempelvis kan man registrere de ulike familiemedlemmene med egne koder eller RFID-brikker for å skru alarmen av og på (bra for eldre mennesker og barn som har vanskelig for å huske kode), slik at man har oversikt over hvem som kommet og gått i boligen. Dette er kjekt dersom f eks renholdspersonale eller hybelboere har egen kode.

I tillegg kan alle enheter få egne navn, slik at man straks kan se om det er «Vindu hybel» som står oppe og aktiverer alarmen.

Man får også informasjon om temperatur på enheter som inneholder klimamålere:

Du kan også få oversikt over endringer i temperatur i de rommene du har klimamåler:

Det er tilgjengelig en egen mobilapp for å får oversikt over sikkerhetssystemet. Her får du samme informasjon som på nettsidene. Se illustrasjonen nedenfor hvor det også kan kobles til fjernstyring av strøm på enheter som du kan styre fra mobiltelefonen. F eks kan du ha en slik enhet på brødrister eller på en lavalampe som i eksemplet nedenfor. Du kan da skru av denne enheten på mobilen din, f eks fra bussen til jobb:

Du kan også skru alarmen av og på fra telefonen din dersom det f eks er håndverkere som skal inn i huset ditt mens du er borte. Dersom du har en elektronisk dørlås fra Yale, kan du også låse opp låsen fra telefonen for håndverkere, barn eller andre.

Mobilappen fra Verisure laster du ned her. Har du alaram fra Sector Alarm kan du laste ned app her, men den gir en del mindre funksjoner enn løsningen fra Verisure.