Produktbeskrivelse av Office 365 Home

Produktbeskrivelse av Office 365 Home

Posted by

Microsoft lanserte nettopp forbedringer for Office 365-brukere. Før tillot Office 365 Home opptil fem brukere. Microsoft hever denne grensen til seks, så hver Office 365 Home-konto får en ekstra bruker.

Hver bruker vil også kunne installere Office-applikasjoner på en ubegrenset mengde enheter. Brukere kan imidlertid bare være logget på fem Office-applikasjoner samtidig. Dette er en forbedring fra nå, der de fem brukerne bare kan installere Office på opptil 10 enheter totalt.

Disse endringene ble satt i kraft fra 2. oktober 2018. Microsoft hever heller ikke prisen for noen Office 365-planer.

Microsoft har foretatt noen få kontoendringer som trer i kraft umiddelbart. Etter at du har registrert deg for Office 365, vil alle brukerkontoer i Microsoft Family automatisk få tilgang. Du kan administrere abonnementet ditt direkte fra Microsoft-kontosiden.

Hva er Office 365?

Office 365 er egentlig et Microsoft Office-abonnement. Du kan fremdeles kjøpe tradisjonelle esker av Microsoft Office, men Office 365 er en mye bedre avtale.

Familieplanen, kalt Office 365 Home, koster $ 100 per år. For den prisen kan fem (snart seks) personer installere de nyeste versjonene av Microsoft Office på sine PCer, Mac-er, nettbrett og telefoner. Hver person får også 1 TB OneDrive-lagring.

Office 365 inkluderer Microsoft Word, Excel, PowerPoint, OneNote og Outlook. Publisher og Access er også inkludert, men er bare tilgjengelige på Windows. Dette er de samme fullstendige Office-applikasjonene som du mottar hvis du kjøpte standardboksede eksemplarer av Office, men de har også fordelen av å få hyppigere funksjonsoppdateringer. Og ja, du kan bruke dem frakoblet – PC-en eller Mac-en din må bare vises online hver 30. dag for å holde dem aktivert.

Du kan laste ned appene ved å gå til Office.com, logge på og klikke på «Installer Office-apper.» På en telefon eller nettbrett kan du laste ned Office-appene fra Apples App Store eller Google Play og logge på med Microsoft-kontoen din. Du kan også bruke “My Office” -appen som følger med Windows 10 for å registrere deg og laste ned appene.

Du vil alltid ha siste versjon av Office 365

Office 365 er alltid oppdatert med de nyeste versjonene av Microsoft Office. Så når Microsoft slipper Office 2019, trenger du ikke å betale ekstra for å oppgradere. Du blir automatisk oppdatert til den nye programvaren. I mellomtiden vil folk som kjøpte Office 2016 sitte fast i den gamle versjonen, ellers vil de måtte kjøpe en Office 2019-lisens til full pris.

Microsoft har også oppdatert Office 365-versjonen av Office mer regelmessig enn den standardboksede versjonen av Office, også. Faktisk har Office 365 ProPlus-brukere i utgangspunktet allerede Office 2019. Microsoft vil på et tidspunkt ta denne koden, legge den i en boks og kalle den Office 2019.

1 TB lagringsplass i skyen per bruker

Microsoft inkluderer også 1 TB OneDrive-lagring for hver bruker med Office 365. Med andre ord, med en Office 365 Home-plan, får du totalt 5 TB plass til fem brukere. I oktober blir det til sammen 6 TB for seks brukere.

Det er en utmerket verdi. Det er mye for lagring alene, til og med å ignorere Office-applikasjonene.

Dropbox belaster 100 dollar per år for 1 TB plass, og det er bare for en konto! Å kjøpe Office 365 koster det samme beløpet hvert år, men det får deg seks 1 TB-kontoer – 6 TB totalt – og du får også Office-applikasjonene. Dette vil koste deg $ 600 i året fra Dropbox.

Google vil selge deg 2 TB lagringsplass for $ 100 per år som en del av Google One, noe som er en bedre verdi enn Dropbox. Googles tilbud blekner imidlertid i forhold til Microsofts tilbud om 6 TB lagringsplass pluss Office-apper til samme pris.

OneDrive er nå også bra! Det er integrert i Windows 10, noe som er praktisk. Du kan lagre en betydelig mengde data i OneDrive og bruke «Files on Demand» -funksjonen for bare å laste ned filer til Windows-PCen du trenger dem. Apper er også tilgjengelige for iPhone, iPad, Android, macOS og Windows 7. Du kan også se OneDrive-filene i en nettleser.

Bonus Skype-minutter

Som en bonus inkluderer Office 365 noen Skype-minutter. Hver måned får hver bruker på din Office 365-plan opptil 60 minutter å ringe til fasttelefoner og mobiltelefoner rundt om i verden. Her er den komplette listen over kvalifiserte land du kan ringe.

Hvis du er forberedt på å bruke Skype, kan du til og med spare penger på internasjonale langdistansesamtaler takket være Office 365. Det er bare en bonus som gjør Office 356 til en god verdi.

Hvorfor tilbyr Microsoft fortsatt kopier i boks?

Office 365 er en så god avtale at det får de eske kopiene av Office 2016 til å se ut som en dårlig avtale. Men mange ønsker fortsatt å kjøpe eskeeksemplarer, så Microsoft tilbyr dem fremdeles som et alternativ.

De eskekopiene av Office har imidlertid alltid vært kostbare. Standardversjonen av Office XP kostet for eksempel 479 dollar da den ble utgitt i 2001. Selv om du oppgraderte, måtte du betale 239 dollar – og det var bare for inngangsversjonen av Office. Disse prisene ville se enda dyrere ut hvis du sto for inflasjonen. Det er ikke som Microsoft henter inn kostnadene for boksede kopier – det har nettopp gjort Office 365 til en bedre avtale!

Vi forventer at Microsoft vil slutte å produsere nye boksede versjoner av Office på et tidspunkt i løpet av den nærmeste fremtiden. Office 2019 er allerede på vei, men vi er ikke sikre på hva som vil skje etter det. Office 365 er veien videre, og det er mye hvis du trenger Office – eller til og med et godt lager.

Konklusjon

Office 365 Home er en venn av mange hjem Norge rundt, og det er rett og slett fordi programmet er perfekt i den grad at det gir brukerne alle de funksjonene en trenger fra ett og samme program. Utviklingen har vært enorm siden de første programmene ble lansert, og fremtiden vil nok også kunne by på mange godbiter.