Symantec er tilbake med en overhalt versjon av Norton Security for 2019. Ikke massevis har endret seg siden sist vi så på Norton, men det er noen forskjeller som er verdt å merke seg, i tillegg til et nytt blikk på suitenes grunnleggende ytelse.
For denne gjennomgangen ser vi på toppversjonen av suiten, Norton Security Premium, som koster $ 55 per år for nye brukere og $ 110 per år til standardprisen. Utover de vanlige antiviruspakkene, tilbyr Norton Security også pakker som inkluderer Lifelock Identity Protection – Symantec kjøpte Lifelock i slutten av 2016.
En av de første tingene du legger merke til med Norton Security, er at du ikke legger merke til det. Når du har installert Norton, handler det om å gjøre jobben sin stille. Det overbelaster deg ikke med en haug pop-ups som guider deg gjennom de forskjellige funksjonene, eller varsler om spesialtilbud, eller noe sånt. Det gjør bare jobben sin, og lar deg komme videre med deg med minimale avbrudd.
Derfor er antivirusprogram helt essensielt
Med en økt bruk av datasystem over hele verden er det mange trusler som også øker sammen med det som resulterer i risiko for datasikkerhet for enkeltpersoner og organisasjoner.
Data er den mest avgjørende og essensielle komponenten i enhver organisasjon, og ingen vil ønske å risikere fortrolige data til virusene som nærmer seg datasystemet.
Antivirus anbefales for hvert datasystem for å holde det sikkert mot ukjente trusler som nærmer seg datamaskinsystemet ditt fra internett, eksterne stasjoner, CD / DVDer, etc. og holder dine fortrolige data sikret.
Brukergrensesnitt
Norton Securitys grensesnitt er mer eller mindre det samme som det har vært i noen år nå. Øverst i vinduet er gjeldende status på din PC. Hvis det er grønt og sier «Du er beskyttet», kan du gå. Et nytt tillegg til dette området er at det nå viser hvor mange av dine Norton-lisensierte enheter som er i bruk – Premium gir deg rett til å installere sikkerhetsprogramvaren på 10 enheter.
Under statusområdet er fire hovedkategorier: Sikkerhet, Online sikkerhet, sikkerhetskopi og ytelse. Det er også en femte kategori kalt More Norton med tilleggsprogramvare. Statusområdet over endres når du bytter mellom kategorier som gir deg oversikt over et annet aspekt av PC-en. Når ytelsesdelen er uthevet, for eksempel, viser den et levende antall av samlet CPU-systembruk og Norton CPU-bruk.
Sikkerhet er der du kan kjøre sikkerhetsskanninger, oppdatere programvaren, se enhetens historie med nylige sikkerhetshendelser og et avansert alternativ for å justere de forskjellige beskyttelsesalternativene dine, for eksempel den forbedrede brannmuren, innbruddsbeskyttelse, e-postbeskyttelse, nettleserbeskyttelse og så videre .
Totalt sett er denne delen enkel og enkel å forstå. Du kan kjøre en standard hurtigskanning, full systemskanning, en tilpasset skanning eller en tilpasset oppgave som å rydde ut midlertidige nettleserfiler, optimalisere harddisken din (ikke gjør dette til en SSD) og ta sikkerhetskopi av filer.
Det finnes også Nortons Power Eraser, som er ment å slette spesielt gjenstridige trusler, og Norton Insight, en funksjon som vurderer filene på maskinen din for å finne ut hvilke, om noen, som må overvåkes nærmere. Du kan også se en diagnoserapport som sjekker forskjellige problemer, for eksempel om det er maskinvare som ikke fungerer som den skal, om operativsystemet ditt er oppdatert, og om du bør gå gjennom oppstartsprogrammene dine.
Mange funksjoner i vente
Online Safety ble kalt “Identitet”, men det nåværende navnet gjør det tydeligere hva denne delen handler om. Det er ikke så mange funksjoner i den nyere versjonen av Premium. Innstillingen for phishing-beskyttelse er borte (phishing-beskyttelse er ikke), men dette er fremdeles stedet å gå for å få tilgang til Nortons Password Manger, passordgeneratoren og en hurtigkobling til Nortons nettleserutvidelser. Hvis du ikke allerede bruker en passordbehandler, bør du absolutt bruke den som følger med et Premium-abonnement.
Sikkerhetskopieringsdelen er en sky backup med 25 GB inkludert gratis i abonnementet ditt. Ytelsen inkluderer de vanlige ekstra sikkerhetssuiter som ekstrautstyr, for eksempel en harddiskoptimerer, filopprydding, oppstartsbehandling og noen resultatrapporter. Disse er fine å ha i en pakke, men som vi har bemerket mange ganger før, kan du finne disse funksjonene gratis som en del av Windows eller som tredjepartsverktøy.
Til slutt, oppe på toppen, vipper Norton fremdeles rapportkortfunksjonen som gir et sammendrag av viktige sikkerhetshandlinger på din PC.
Dette er egentlig Norton Security Premium-pakken vi så forrige gang – samme grensesnitt med noen veldig små tillegg og endringer. Det kan være bra, da Norton allerede var vårt øverste valg. Norton har ikke så mange ekstra funksjoner som andre sikkerhetssuiter, men den har alle de mer nyttige funksjonene vi forventer å se i suiter som denne.
Ytelse
A-V-testens september og oktober-testing inkluderte Norton-versjoner 22.15 og 22.16 – sistnevnte er versjonen av Norton vi vurderer her. I både september og oktober tjente Norton 100 prosent vurdering for beskyttelse mot 0-dagers malware inkludert både web- og e-posttrusler basert på mer enn 300 prøver. For sin større malware-test med mer enn 21 000 prøver, scoret Norton også 100 prosent i oktober og november.
Ved å gå over til AV-Comparatives og dens virkelige vernetest, blokkerte Norton 99 prosent av de 192 prøven truslene, med en falsk positiv. For sin Malware Protection-test i september 2018 med nesten 12 000 prøver, scoret Norton 22.15 en online oppdagelsesgrad på 99,9 prosent, en 100 prosent online beskyttelsesgrad og en ganske avgrenset 81,5 prosent offline beskyttelsesgrad. Den hadde også 47 falske alarmer.
Konklusjon
I stedet for å overprøve systemet sitt med noe nytt, stakk Norton Security Premium fast med det den allerede har bygget og holdt deteksjons- og beskyttelsesegenskapene på et høyt nivå. Det er alltid hyggelig å få noe prangende og nytt, eller i det minste noen få funksjoner som er lagt til, men det er ikke det du får med Norton Security Premium for 2019. I stedet får du mer eller mindre det samme som du hadde sist med samme prissetting.
Hvis du allerede bruker Norton, er det ingen grunn til å bytte; og alle som leter etter en ny antivirusløsning, bør seriøst vurdere å bruke Symantecs utmerkede sikkerhetsløsning.