Anmeldelse av McAfee Mobile Security

Anmeldelse av McAfee Mobile Security

Posted by

McAfee Mobile Security tilbyr en overflod av gratisfunksjoner og et betalt nivå som fjerner annonsene fra appen. Dessverre, i motsetning til den lignende Avast Mobile Security, er det betalte nivået ganske dyrt sammenlignet med andre beste Android-antivirus-apper.

Selv om McAfee har tjent anstendige score for beskyttelse mot skadelig programvare i labtester de siste par årene, har det ikke samsvaret med konsistensen av Bitdefender Mobile Security eller Norton Mobile Security. Disse koster henholdsvis halvparten så mye og samme pris som McAfees Premium-nivå.

Med mindre du er spesielt bevirket av ekstrautstyret som finnes i McAfee, eller er villig til å stille opp med annonsene og gå med gratisversjonen av appen, kommer denne appen til å bli et tøft salg for de fleste.

Last ned

Kjøp programvaren

McAfee Mobile Security kostnad og hva som dekkes

Som med nesten alle antivirusproduktene jeg testet, er McAfee Mobile Security avhengig av en freemium-markedsføringsmodell. McAfee tilbyr et bemerkelsesverdig robust gratis lag som inkluderer funksjoner som tyverisikring og Wi-Fi-sikkerhet som er mer typisk begrenset til betalte nivåer.

Det er ikke billig å oppgradere til den laveste betalte tjenesten, til 29,99 dollar per år eller 2,99 dollar i måneden. Det gir deg sikker nettlesing, gjestemodus, applåsing, telefonsupport og frihet fra annonser i appen.

Neste steg opp bringer en innebygd ubegrenset VPN-tjeneste, men prisen hopper hele veien til $ 79.99 i året eller $ 9.99 i måneden. Du bør absolutt se på frittstående VPN-alternativer før du går med dette tilbudet fra McAfee.

Som med de fleste av de andre appene jeg testet, er det tilsvarende desktop antivirusprodukter fra samme merke, og verdien for flere enheter er mer på linje med resten av markedet.

McAfee AntiVirus Plus dekker Windows-, MacOS-, iOS- og Android-enheter for $ 59.99 per år for 10 (i praksis ubegrenset) enheter, og nye abonnenter kan få denne pakken for så lite som $ 24.99 når jeg skrev denne anmeldelsen. Høyere prisede McAfee-pakker gir deg flere funksjoner, men med noen av dem får du tilgang til noe av den beste Mac-antivirusprogramvaren og den beste antivirusprogramvaren generelt.

Malware-ytelse

I tredjeparts laboratorietester av hastighetsdeteksjonshastigheter klarer McAfee vanligvis veldig bra, men resultatene er noen ganger uberegnelige og faller vanligvis bare litt under de aller beste.

I de nyeste evalueringene som ble utført av det tyske laboratoriet AV-TEST, i juli 2019, oppdaget McAfee 99,9% av 3 347 «sanntids» trusler som ble møtt på nettet og 100% av 3.433 «utbredte» Android-malware-prøver som ble samlet inn de fire foregående ukene.

Disse samsvarer med scoren til Kaspersky Mobile Antivirus. To andre produkter, Avast Mobile Security og Bitdefender Mobile Security, oppnådde perfekte 100% deteksjonsgrader mot begge typer skadelig programvare.

Google Play Protect halte langt etter, med forferdelige deteksjonsgrader på 44,1% av sanntids malware og 54,7% av utbredt skadelig programvare, den laveste score for juli. (De to andre appene som jeg gjennomgikk i 2019, Qihoo 360 Security and Lookout Security & Antivirus, sender ikke lenger prøver til AV-TEST for evaluering.)

De fleste appene har ganske jevn score fra en testrunde til den neste, men McAfee er et unntak. Det scoret 100/100 i mai 2019, noe som er flott, men i mars 2019 oppdaget det bare 99,5% sanntids malware og 99,1% av utbredt skadelig programvare.

Det var fortsatt litt foran bransjegjennomsnittet for de 19 appene som ble testet i mars: 97,8% for sanntid og 98,2% for utbredt skadelig programvare. Men hvis du fjerner Google Play Protects avgrensede resultater, humper marsgjennomsnittet opp til 99,7% / 99,9%, og McAfee falt ganske mye under disse tallene.

Gratis sikkerhetsfunksjoner og verktøy

McAfee Mobile Security

Antityverisikring

McAfee Mobile Security har en solid samling av tyverisikringsfunksjoner, selv for brukere av gratisversjonen, med støtte for ekstern utløsning av en alarm, låsing av enheten din, lokalisering av enheten, ta et bilde med Thief Cam, slette dataene dine og utføre full tilbakestilling av enheten.

Memory Booster

Jeg er aldri solgt på disse antatte ytelsesforbedringsprogrammer. Operativsystemer gjør en ganske god jobb med å håndtere disse tingene på egen hånd. I det minste etter min erfaring, fjernet McAfees minneforsterker en ubetydelig mengde minne, som vanligvis ville fylt igjen i kort rekkefølge.

My Watch

I likhet med Bitdefender- og Kaspersky-antivirusappene, kan McAfees samhandle med et Wear OS-smartklokke. McAfees app kan gi deg beskjed når klokken kommer utenfor Bluetooth-rekkevidden til telefonen, og også varsle deg om et usikkert Wi-Fi-nettverk eller når telefonens batteri blir lite.

Personvernsjekk

Denne funksjonen er som en mindre godt implementert versjon av personvernrapporten for Norton Mobile Security. Den mater deg informasjon om hvilken app du også kan finne i appinnstillingsmenyen på enheten din. McAfee sorterer appene dine etter personvernhensynsnivå, og setter dem under en viss terskel i en egen fane merket Personvernvarsler.

Brukergrensesnittet som er enkelt i bruk

Brukergrensesnittet for McAfee Mobile Security minnet meg ganske mye om Avast Mobile Security. I begge deler dominerer en stor boks dedikert til skanning av skadelig programvare øverst på skjermen, med tilgang til fire andre primære funksjoner under den. Begge er ganske litt mer innviklet i de annonsestøttede gratisversjonene, på grunn av store annonser og konstante anmodninger om å oppgradere.

Når du dykker dypere ned i McAfee-appen, treffer du definitivt noen mer utdaterte skjermer. App Lock er et slikt eksempel, med et tabbet grensesnitt som ikke ser ut til å stemme helt opp, men selv disse skjermbildene forblir intuitive.

En fin ting McAfee gjør er å plassere små spørsmålstegnikoner ved siden av de fleste funksjoner. Klikk på en, så får du en rimelig grundig forklaring på hva den funksjonen gjør.

Oppsett og støtte

McAfee har en av de mest enkle konfigurasjonsprosessene for alle Android-antivirus-apper. Den viser deg en skjerm med alle tillatelsene du trenger å gi, sammen med en forklaring på hvorfor hver enkelt er nødvendig. Jeg var ferdig med å sette opp appen på mindre enn 2 minutter.

I motsetning til mange av gratisalternativene, tilbyr McAfee faktisk online chat support 24/7, sammen med McAfee supportfora og kunnskapssenter. Premium-abonnenter får telefonsupport 24/7.

Konklusjon

McAfee har noen smarte ideer, som gjestemodus og noen av dens tyverisikringsfunksjoner, og en forfriskende enkel installasjonsprosess. Alt i alt er dette et godt alternativ til å beskytte din mobil. Det holder rett og slett ikke lengre å kun beskytte din datamaskin!