Gratis antivirus fra Avast

Gratis antivirus fra Avast

Posted by

Avast tilbyr flere ulike antivirusprogrammer. Ikke overraskende velger langt de fleste å gå for gratisversjonen, og det går absolutt ikke på bekostning av sikkerheten. Selv om det er gratis, er det avansert med gode avanserte funksjoner og skannemetoder som kan tilpasses.

En komplett installasjonspakke

Installasjonen kan tilpasses, hva gjelder skjold for filer, e-post og internett. I tillegg kan du konfigurere sikkerhetsverktøy og ønsket språk. Et gratisprogram får gjerne støtte fra reklame, men her er det fullt mulig å avslå installering av tredjepartskomponenter.

Last ned Gratis

Sikkerhetsverktøyene består av:

  • Nettleserbeskyttelse og rensing
  • Programvareoppdatering for ulike programmer du har installert.
  • Fjernstyringsassistent som lar deg få tilgang på andre enheter
  • SecureLine – en VPN-tjeneste som bevarer personvernet ditt på nett og lar deg omgå geoblokkeringer.
  • GrimeFighter – hjelper deg å vedlikeholde og rense systemet
  • Rescue Disk – en sikkerhet i tilfelle du skulle bli angrepet av skadevare

Et tidsriktig program med et flott grensesnitt

Avast er et enkelt og oversiktlig antivirusprogram. Det er brukervennlig, og funksjonene er enkle å nå. Du kan raskt få tilgang til antivirusstatusen, skannemetoder og verktøy. Fjernkontroll lar deg enkelt få tilgang til andre enheter, som telefon og nettbrett. Ønsker du å se eksisterende eller historisk status er dette også enkelt å finne frem til.

Brukerdefinerte innstillinger og varierte skannemetoder

Med en hurtigskanning kan du be programmet søke gjennom områder der det ofte befinner seg skadelig programvare. Du kan velge om du vil skanne hele datamaskinen, eksterne lagringsmedium, bestemte kataloger eller hver gang Windows starter opp.

Med mindre du har spesielle preferanser, behøver du ikke å gjøre noe med innstillingene etter at programmet er installert. Avast er svært gode på å ha en standard innstilling som gjør det som bør gjøres. Noen mer avanserte brukere ønsker derimot å gjøre noen justeringer. Blant annet i forhold til rootkits, filtyper, spesifikk skanning, heuristikk, PUP og mistenksomme filer, så vel som arkivformat og avdekking av skadevare. Du kan også stille inn tidsbestemt skanning, ekskluderinger og prioritet, i tillegg til mye annet.

Hvis programmet finner mistenksomme, ubekreftede infeksjoner, vil disse bli satt i karantene. Der kan du finne dem igjen og bestemme om du ønsker å frigi dem.

Andre sikkerhetsverktøy

Programvareoppdatereren vil automatisk søke etter oppdateringer for andre program. SecureLine VPN må kjøpes før du kan ta det i bruk. Komponenten som renser nettleseren vil utføre en tilbakestilling av nettleseren og fjerne verktøylinjer om nødvendig. Du må ha en Avast-konto for å ta i bruk AccessAnywhere. Det er helt gratis å registrere seg for dette. AccessAnywhere lar deg få tilgang til maskinen din via fjernstyring. Med RescueDisk kan du opprette en oppstartbar CD eller USB med de seneste virusdefinisjonene. Dette kan du bruke om du ønsker å skanne og rense PC-en mens du er frakoblet nettet.

Konklusjon

Med gratis antivirus fra Avast Norge har du en rekke muligheter til å tilpasse antivirusbeskyttelsen. Hvis du har behov for at en skanning skal gå fort, kan du altså be programmet kun søke gjennom visse filer. Avast kan vise til gode resultater i ulike uavhengige laboratorietester, og er en av kandidatene på topplisten over gode antivirusløsninger. Vi anbefaler at du også tar en nærmere titt på de andre produktene til Avast.