En veldig enkel måte å lage spørreskjemaer på

Posted by

Google Disk gir mulighet til å lage enkle (og mer kompliserte – dersom du ønsker det) skjemaer til online bruk. Dersom man eksempelvis ønsker å foreta en avstemning blant familie, venner, kolleger, klassen, barnehagen eller andre, kan det settes opp et skjema på få sekunder som kan deles ved epost og man har tilbakemelding på veldig kort tid.

Jeg skal vise ved et eksempel hvordan det kan lages et slikt skjema: Det skal være høstfest i klassen, og det må avklares hva de fleste ønsker og når det passer for flest. Dette kan avklares ved et skjema i Google Disk. For ordens skyld: De som mottar skjemaet trenger ikke å ha Google-konto, men den som lager skjemaet må ha Google-konto.

Skjemaet lages på følgende måte:

1. Opprett skjema i Google Disk. Gå i Google Disk (drive.google.com), og klikk på «Opprett» (Create på engelsk versjon), og velg Skjema (i rød ring på bildet under):

2. Så må det velges layout på skjemaet. Her kan man velge etter egen smak – layout har lite med hvordan skjemaet blir. Du må også velge et navn på skjemaet, som i eksempelet er «Høstfest»:
  
3. Så kommer skjemadesigneren opp. Her legger du til spørsmål, og hvordan det skal svares. Det er mange muligheter her, som kan tilpasses de enkelte behov. Jeg har laget et enkelt skjema for å vise hvor rask og enkel løsningen er, men det kan lages langt mer kompliserte løsninger. Etter du har lagt til ett spørsmål, trykker du på «Legg til element» for å legge til nytt spørsmål, bilder eller video.
4. Du kan så velge om mottakerne av skjemaet skal se hva de andre har svart, og om det skal være mulig å endre svaret etter det er innsendt.  
5. Til slutt får man spørsmål om å sende ut skjemaet. Her kan du enten kopiere linken inn i en epost du sender ut selv, eller så kan epostadressene legges inn. Du kan også integrere skjemaet på en nettside. Linken til skjemaet finnes her
Etter skjemaet er fylt ut, er svarene tilgjengelig på en oversiktlig måte: