Bytt til en bedre kalkulator for PC

Posted by

Det er ofte behov for å gjøre  regneøvelser uten at man ønsker å åpne Excel. Kalkulatoren som følger med Windows eller andre operativsystemer er greie til enkle regnestykker, men holder ikke dersom det blir noe mer komplisert. Spesielt har jeg savnet å benytte funksjoner, samt å ha en historikk (som papirrullen på de gamle regnemaskinene) for å kunne se igjennom hva som er regnet ut. Etter å ha forsøkt en rekke løsninger, har jeg endt opp med et program som kalles SpeedCrunch.

Dette er en løsning med åpen kildekode til de fleste operativsystemer, som støtter et utall funksjoner og som har historikk:

SpeedCrunch er gratis og kan lastes ned her. SpeedCrunch har over 50 funksjoner innebygd, har en «mattebok» som gir formler for en rekke standardberegninger, kan tilpasses i stor grad mv. Ved å bruke «ans» så kan man ta med seg resultatet fra forrige beregning, og skriver man lengre beregninger, så kommer resultatet fortløpende inn (til og med bedre enn Excel – som mange bruker som «kalkulator») – se ovenfor. Det er også mulig å lagre historikken av lengre beregninger, og hente disse inn senere for å fortsette beregningen:

Noe som er uforståelig, er hvorfor det er tall-knapper på kalkulator-programvare. Dette er helt unødvendig siden man bruker tastene på tastaturet til å legge inn tallene (noen bruker sikkert musen til å klikke på tastene, men dette er ikke effektivt). SpeedCrunch har derimot fjernet tallknappene, og gir derfor bedre oversikt og fungerer mer effektivt for PC. Du kan også velge annet utseende på SpeedCrunch dersom du ønsker noe mer «spennende» utseende:

Du kan også koble fra historien, slik som det er vist ovenfor, og ha denne i eget vindu.

Et raskt alternativ til å åpne kalkulatoren er Google, hvor du kan skrive en rekke rimelig kompliserte regnestykker rett inn i søkemotoren. Bruker du en nettleser (browser, som Internet Explorer, Chrome, FireFox mv.) som er satt opp mot Google, kan du legge regnestykkene rett inn i feltet øverst for å slå opp mot Google.