Digitally Imported – det beste av elektronisk musikk til din PC eller mobil

Posted by

Dersom du liker elektronisk musikk (aka electronica) så er Digitally Imported, eller di.fm, en tjeneste det er lett å bli avhengig av. Jeg har benyttet di.fm i noen år nå, og etter jeg begynte å bruke denne har behovet for radio, Spotify eller mp3-filer så godt som forsvunnet.

di.fm er en streaming radio (radio er heller ikke helt riktig, siden det ikke er prat, bare musikk) som kun inneholder eletronica. (Dersom du ønsker annen type musikk, kan sky.fm være et alternativ).

di.fm har 78 kanaler med ulike sjangere innenfor electronica, fra lounge, ambient, dubstep, trance, house, acid, lounge, chill, techno osv. Kanalene kan være noe forvirrende, og kan variere noe, så det kan lønne seg å høre innom de ulike kanalene til tider. Med di.fm så finner jeg alltid noe som passer min sinnstemning eller lytteønske. Blir det feil med én kanal, er det bare å bytte til en annen som passer bedre. Dersom man ønsker å høre musikk mens man leser eller jobber, så er det mange kanaler som ikke har vokal (som passer godt for oss med litt dårligere multitasking).

Du kan høre på di.fm på PC, nettbrett eller mobil. Til sistnevnte finnes det apper til Android, iOS, Windows Phone og BlackBerry. På PC kan du streame gjennom den meget gode nettsiden til di.fm, eller gjennom programvare som VLC, Flash, Winamp eller iTunes. I tillegg kan maskinvare som Logitech SqueezeBox, Sonos, AirPlay eller Apple TV benyttes.

På di.fm er det egne DJ som setter sammen musikken, og man vil oppdage mye musikk her – her er det ikke samme musikk om igjen som på radiokanalene, og du vil trolig ikke høre samme sang to ganger på samme dag. Musikken kan du senere høre på Spotify om du ønsker. I tillegg er det ofte DJ-sessions med berømte DJs, se oversikt over de nærmeste dagene her: di.fm/calendar.

Det beste av alt er nesten prisen: di.fm på PC er gratis, men da til en redusert kvalitet og med noe reklame. Men dette er en fin måte å finne ut om du liker tjenesten. Dersom du ønsker streaming av høyeste kvalitet og tilgang på nettbrett og mobil, så koster tjenesten USD 49 per år (altså ca. kr 300). Dette er meget god pris for en fantastisk tjeneste (om du liker elektronisk musikk da…).