Aksjetips for nybegynnere

Slik sparer du penger raskt

Posted by

Vi kommer nå nærmere våren og sommeren, og kanskje har du planlagt en masse moro som du vil kunne gjøre. Dessverre kan disse planene også bety at man må spare penger. I så fall kan du ta en titt nedenfor på våre fem enkle tips om hvordan du kan spare en masse penger raskt.

 

Månedsbudsjett

Hvis du ofte står i slutten av måneden og tenker på hvor pengene har blitt av, er det nok på tide at du begynner å planlegger et budsjett hver måned. Å planlegge et budsjett må kanskje ikke være kjempegøy, men samtidig kan det gi deg bedre innblikk i din økonomiske situasjon. Gjør det enkelt for deg ved å skrive ned alle inntektene dine og deretter matche med alle utgifter (både faste og vekslende). På denne måten kan du både se hvor pengene faktisk tok veien hver måned, men fremfor alt ser du svart på hvitt hvor du kan spare penger.
Gransk lån og kreditter

Uansett om du har et boliglån eller et lån, er risikoen høy at du betaler høyere rente enn du virkelig trenger å betale. Ved å sammenligne lån og banker på matchbanker.no, kan du lett se hvor du kan få de beste lånevilkåren, og kanskje også slå sammen lån for å minske renten litt mer. Det må være enkelt, men vil gjøre stor forskjell i lommeboken din!

 

Sammenligne avtaler og forsikringer

Det er ofte stor forskjell i pris når det gjelder strømavtale, hjemforsikring, TV-abonnement og telefonabonnement. Hvis du vil spare penger, er det en god idé å sammenligne avtaler og forsikringer, og da er jo internett din beste venn. Du kan enkelt finne sider som sammenligner ulike kontrakter og forsikringspolicyer som smidig henviser deg til det beste alternativet for akkurat deg. Hvis du er fornøyd med dine nåværende vilkår, kan du faktisk ringe til dem og si at du avbryte avtalen. Sannsynligvis vil de gi deg en nedsatt pris, hvis du forblir kunde hos dem. Sørg også for at du får rabatt hvis du har flere tjenester på samme firma!
Matplanlegging
Sett deg ned en kveld i uken og skriv ned hva du skal spise i løpet av den kommende uken, og ta samtidig en titt på hva du har hjemme og skriv ned hva som må kjøpes til hver måltid. Ved å skrive en matliste, trenger du ikke å stå der etter jobben/skolen med en rumlende mage, mens hjernen står stille når det gjelder matinspirasjon. Dessuten sparer du penger ved å ikke kjøpe like mye, ettersom du bare kjøper det som trengs til ukenes matretter. Hvorfor ikke lage litt ekstra mat, slik at du kan ta med lunsjboksen din og spare enda mer penger i stedet for å kjøpe lunsj på jobb hver dag?

 

Gjør bevisste kjøp
Går du, akkurat som mange andre, inn i snaren av å vilje ha en masse som du ikke faktisk trenger? Prøv å bryte denne dårlige vanen ved å tenke en ekstra gang. Et godt tips kan være å stille disse spørsmålene før du gjør kjøpet: «Trenger jeg virkelig dette?” og “Har jeg noe lignende hjemme?». Prøv også å unngå spontane kjøp. Ved å se kjøpene dine som gjennomtenkte investeringer, vil du kunne minske kjøpene dine og også få mer bruk av de tingene du faktisk eier.