Hvilken type ferie skal du velge i sommer?

Posted by

Selv om det er lenge til sommerferien. Er det en god idé allerede nå å begynne å planlegge hvilken type ferie du skal på. For hvis du ønsker å på det riktige hotellet, eller ønsker å fly. Kan du raskt risikere at det blir utsolgt hvis du ikke er ute i god tid. Det kan også være penger å spare om du bestemmer deg allerede nå.

Kjør selv-ferie

Kjør selv-ferien er en av de litt mer kontroversielle ferietyper, med både fordeler og ulemper. Men hvis du for eksempel, er en familie på 4-5 personer, kan det være mye penger å spare på transportutgifter. Og en vil være mindre avhengig av å dra på et visst tidspunkt for å nå flyet.

Og hvis du er en større familie eller har mindre barn så krever det en del bagasje som du kan ta med selv når du kjører med egen bil. I tillegg, kan man på en kjør selv-ferie bestemme hvor man vil dra. For hvis man vil besøke flere land eller byer på veien, kan du enkelt nesten uten noen ekstra kostnad gjøre dette. Du vil derfor ha muligheten til å besøke mange forskjellige steder på turen.

Du kan også enkelt leie forskjellige feriehus eller hoteller. Det er en god måte å se og oppleve forskjellige ting på ferien.

Det kan imidlertid også skje at barna blir utålmodige under kjøreturen. Derfor er det en god idé å ta med mye underholdning til barna på turen.

På denne måten kan du være sikker på at du får litt ekstra tålmodighet fra dem. Imidlertid må man huske å undersøke om barna opplever å bli kjøresyke før dere drar på tur. Du ville ellers fått en veldig lang tur til Frankrike eller hvor enn du vil dra til.

Hvis du drar på en kjør selv-ferie kan det være en fordel å ha rene håndklær og sengetøy med om du i tilfelle må sove i telt eller et annet sted, hvis det er mye bilkø.

Fly avsted

Hvis du ikke skal på en kjør selv-ferie, kan du jo heldigvis alltid fly. Her kan det være mye penger å spare ved å bestille i god tid. Du må bestemme deg for å bo i en leilighet eller på et hotell. Og du vil også kunne velge om du skal reise alene, som et par eller en familie. Eller om man vil dra avsted med en annen familie eller venner. For da kan man også leie en bolig, alt etter hvor mange som reiser sammen. Det er en god idé å gå inn og se på flybilletter Fordi det er ofte penger å spare når du bestiller flybillettene i god tid. Du kan også velge å dra på en chartertur. Da er reisen din planlagt og alt er klart for deg. Det er mange mennesker som liker den type ferie. Særlig folk med barn nyter det, fordi selv om det er langt fra hjemmet er det andre norsktalende barn som de kan snakke og leke med. Det gir familien en mulighet til å slappe av og nyte tilværelsen.

Ferie i Norge

Hvis været er som det var i sist sommer, så kan man holde ferien hjemme i Norge. Og man kan gjøre det på mange forskjellige måter, med forskjellige prisnivåer. Det er noe kult med at man kan snakke med alle. Men også det å være turist i eget land kan være noe spesielt. I Norge er det mange flotte naturområder og plasser man normal aldri ville besøkt.