Markedsføringsstrategier for å promotere appen din

Posted by

Endelig er du klar til å introdusere mesterverket ditt til verden. Du har planlagt, jobbet og finpusset appen din til du var strålende fornøyd, men nå gjenstår det store spørsmålet: Hvordan skal du promotere den på best mulig vis? Det finnes et hav av apper der ute, og du vil definitivt ikke at din skal synke til bunns. Her går vi igjennom ulike markedsføringsstrategier, slik at du kan få appen introdusert til din målgruppe så effektivt som mulig.

Lang en forretningsplan og skap blest før lansering

Å identifisere en presis målgruppe er noe av det viktigste du kan gjøre for å promotere appen din. Det hjelper ikke hvor gode løsninger du har, om du ikke kan overbevise de rettene menneskene at du har appen som skal til for å løse problemene deres. Dette bør ideelt sett utføres helt i starten av prosjektet, slik at du føler deg trygg på at det er behov og etterspørsel etter nettopp din løsning. 

En solid forretningsplan som tar høyde for promotering bør prioriteres så snart som mulig. Fanny Ødegård begynte å tjene penger på appen sin Moodie allerede fem måneder etter lansering, og hun begrunner suksessen sin med at hun hadde en solid forretningsplan helt fra starten av. Mange har hatt stor suksess med å skape blest rundt appen før lansering. Ikke bare får nye brukere øynene opp for hva du har å tilby, men du kan ha en kundegruppe klar som bare venter på å få laste den ned. 

Det kan imidlertid også lønne seg å avvente med betalt promotering frem til du er sikker på at du appen fungerer som du ønsker. Promoteringen av appen Min ble for eksempel utsatt nesten et år, fordi skaperne helt bevisst ønsket en periode med tilbakemeldinger og justeringer først. En god forretningsplan vil hjelpe deg med å identifisere hvilken type lanseringsmodell du bør velge.

Promoter på sosiale medier og på landingssider

Det anbefales å lage en landingsside for appen din, hvor du introduserer den så tydelig som mulig. Et godt tips er å introdusere problemet du løser først, og deretter kan du vise hvordan appen din løser problemet. Du kan også nevne appen så ofte som det føles naturlig. 

Unibet er en av selskapene som jobber med app mot noen markeder og med mobilvennlig side mot andre markeder, slik de blant annet gjør i Norge. Dette viser hvor viktig det er å kjenne behovet til det aktuelle markedet, og tilby det som passer best til hvert enkelt. 

I tillegg til egen nettside, bør du bruke tid på å optimalisere appen til å rangere høyere i Apple App Store eller Google Play. Denne prosessen kalles for App Store Optimization (ASO). Teknikken går kort fortalt ut på å inkludere viktige søkeord i tittel og beskrivelse, slik at sjansen er større for at nettopp din app dukker opp når noen søker på disse ordene. Det krever igjen at du har en god forståelse av målgruppen din, og at du bruker tid på å undersøke hva de søker etter og hvilken type ord de bruker.

Alt i alt er det mange ulike måter å promotere på. Det viktigste du kan gjøre er å lytte til målgruppen og brukerne dine, i tillegg til å optimalisere appen i app-butikker og lenke til den alle steder hvor det føles relevant. Husk at du alltid kan fortsette med å finjustere og tilrettelegge appen din, selv etter lansering.