Hvordan ta automatisk sikkerhetskopi av bilder på telefonen og hvor finner du dem senere?

Posted by

Mange bruker telefonen som kamera og har store mengder bilder og kanskje filmer lagret på telefonen. Men dersom telefonen blir ødelagt eller stjålet vil også bildene gå tapt. Har du satt telefonen til å ta sikkerhetskopi av bildene, så vil bildene automatisk bli lastet opp på skylagring, og du kan få lagt bildene dine over på ny telefon senere. Eller du kan få tilgang til bildene for å redigere og dele dem på PC eller nettbrett. Her er hvordan du setter på sikkerhetskopien og hvor du finner bildene senere.

På telefonen finner du bildene og filmene dine under appen “Bilder”. Her kontrollerer du også at telefonen er innstilt på å ta sikkerhetskopi av bildene dine. Du går inn på appen, og trykker så på meny-knappen (med tre loddrette prikker øverst i høyre hjørne, se på illustrasjonen nedenfor):

Så trykker du på “Autolagring”:

I menyen som kommer opp må du påse at knappen øverst står i innstillingen “På”. Hvis ikke må du sette den på dette:

I dette bildet kan du også velge hvilken bildestørrelse det skal tas sikkerhetskopi av. Jeg anbefaler at det velges “Full størrelse” i tilfelle du skal endre bilder, lage utsnitt av bilder eller fremkalle/skrive ut bilder:

Men merk at dersom du velger full størrelse, så krever det mye lagringsplass og med standard lagringsplass fra Google kan det bli lite dersom du tar en del bilder. Du må derfor vurdere å enten oppgradere kontoen din (som ikke koster mye) eller å ta bilder med standardstørrelse. Det fine med sistnevnte er at du kan lagre så mange bilder du vil, og disse bildene er gode nok til normalt bruk og utskrifter i normal bildestørrelse.

Du kan også velge om du skal ta sikkerhetskopi av bildene over mobilnetterverk og WiFi (trådløst nettverk), eller kun over WiFi. Jeg anbefaler det siste, siden det krever en del av telefonen og nettverket å overføre bilder (og spesielt filmer). Dersom du ikke har spesielle behov, som at du ønsker å dele bildene med en gang de er tatt, eller det er lenge til du vil være koblet til trådløst nettverk, bør du derfor la denne innstillingen stå på “Bare via WiFi”:

Du kan også velge å ta sikkerhetskopi av andre mapper, dersom du bruker andre fotoapplikasjoner enn standardapplikasjonen på telefonen (dette blir lagt til automatisk). Du kan også velge at bildene skal kun overføres når du lader, men dette er ikke nødvendig.

Dersom innstillingen for sikkerhetskopi sto på “Av” og du måtte sette den på “På” bør du ta en sikkerhetskopi av alle bildene dine samlet. Da trykker du på “Sikkerhetskopiér alle”, se illustrasjonen nedenfor:

Du har også mulighet til å gjøre det mulig å få tilgang til bilder du har lagret i Google Disk i fotoappen på telefon eller nettbrett. Dersom du laster opp bilder fra andre telefoner eller kamera i Google Disk vil altså disse bildene også komme frem i Google Bilder. Dette er veldig nyttig – da vil du ha tilgang til alle bildene dine uansett hvor du er.

Du kan også velge at gps-data skal være tilgjengelig informasjon med bildene dine, så du senere vet hvor de er tatt. Dette anbefales også, siden det vil øke nytten av bildene og gjøre funksjoner knyttet til lokasjonsdata tilgjengelige.

Også funksjoner om å forbedre bilder osv bør settes på, se nedenfor:

Gjennom bilde-appen har du mange muligheter til å redigere bildene dine og dele dem. Disse funksjonene skal gjennomgås senere.

På nettbrett kan du også bruke appen “Bilder” for å få tilgang til bildene dine. Dersom du har valgt å lagre bildene til Google Disk, se ovenfor, vil dine bilder fra alle dine enheter være tilgjengelig på de forskjellige enhetene (nettbrett og telefoner).

På PC er bildene dine tilgjengelig på: https://plus.google.com/photos/yourphotos, eller ved å klikke på menyen på en Google-side:

Husk å aktivere 2-trinns verifikasjon på telefonen din, så bildene dine er ekstra sikret. Les mer her om hvordan du gjør det.

Leave a Reply