Hvordan dele bilder raskt og enkelt?

Posted by

Det tas mye bilder med digitale kameraer og mobiltelefoner, men å dele bildene etterpå f eks til deltakerne på en fest eller bursdag er ikke like enkelt. Om man deler bildene på Facebook, kan ikke bildene deles med et utvalg personer uten man er «venner». Deles bildene på MMS eller epost, så er det raskt at overføringen vil ta lang tid eller bli kostbar pga store bilder.

En rask og enkel løsning er å dele bildene via Google+ albums. Om man tar bildene med sin Android mobiltelefon, blir bildene tilgjengelig i «Direkteopplasting» under Google+ (du finner dine her om du har en Google-konto). Du kan da velge bildene:

Så kan du enten velge «Del» (grønn knapp) og da få muligheten til å dele bildene med kontakter på Google+ eller enhver annen epostadresse.

Vedkommende som får eposten vil kunne få opp bildet, laste det ned, legge til kommentarer osv., men bildet sendes ikke som vedlegg til epost og tar derfor ikke opp plass i epostkassen verken til avsender eller mottaker. Mottakeren av eposten kan også sende denne videre til andre (dvs. ikke en sikker deling).

Det er også mulig å velge «Legg til i album» etter man har merket bilde, for deler flere bilder i et eget album.

Dersom du har tatt bilder på en telefon som ikke har Android og Direkteopplasting-muligheten, kan du velge å laste opp bildene fra din PC til Google+-album. Gå inn på Google+ og så velg Bilder og Legg til bilder fra menyen til venstre.

Du kan da enten finne bilder på harddisken, kamera eller telefon, eller dra og slippe filer for å laste opp:

Merk at du kan både laste opp bilder og filmer, selv om det kun står bilder.

Når bildene er lastet opp til det albumet du har valgt, kan du dele albumet på samme måte som for direkteopplastinger som nevnt ovenfor.

De som mottar link til bildet kan se bildet raskt på telefon, nettbrett eller PC, og har også mulighet til å legge til kommentarer og laste ned bildet i original størrelse om de ønsker å ta vare på dette eller fremkalle bildet. Er det flere bilder i albumet, kan samtlige bilder lastes ned i en samlet fil (zip-fil) i ett enkelt klikk.

Dersom du bruker Picasa til å organisere og redigere bildene dine, er det enda enklere å dele bildene. Bare merk bildene, klikk på «Del», skriv inn navn på album (eller bruk dagens dato), legg til adressater og trykk «Last opp».

Picasa er et gratis program for å organisere og redigerer bilder fra Google. Det kan lastes ned her.

Har du allerede laget et album på Google+, kan du dele det ved å velge «Del»-knappen, som beskrevet ovenfor, eller du kan velge knappen «Mer» og så «Del album via kobling».