Fordeler og ulemper med et forbrukslån

Fordeler og ulemper med et forbrukslån

Posted by

Et forbrukslån er et lån som du kan bruke til alminnelig forbruk. Det er med andre ord, opp til deg selv, hva du ønsker å bruke pengene på. Et forbrukslån kan derfor være en måte å realisere drømmene dine på, men det er selvfølgelig ikke uten omkostninger. Overveier du et forbrukslån? Les mer om fordeler og ulemper her.

Er forbrukslån et fornuftig lån?

Et forbrukslån kan være et fornuftig lån, hvis du er oppmerksom på fordeler og ulemper. Det er de færreste av oss forunt å gå igjennom livet uten å stifte gjeld, så på et eller annet tidspunkt så vil du med stor sannsynlighet stå i en situasjon, hvor du skal låne penger. Det kan være til kjøp av bolig, bil eller båt, men det kan også være oppussing av hus, reparasjon av bil eller en reise. Sistnevnte er der hvor et forbrukslån kommer inn i bildet.

En av de største fordelene med et forbrukslån er at det er en mulighet for de fleste av oss, og det kan brukes på akkurat det vi ønsker. De fleste låneutbydere er faktisk ikke interessert i hva du skal bruke forbrukslånet på, så lenge du kan betale det tilbake. Du kan altså låne penger til akkurat det som du har lyst til. Forbrukslånet skaper dermed fleksibilitet i hverdagen. Finn det beste forbrukslån for deg, og få råd til det som du ønsker deg.

En annen fordel, er at du ikke behøver å stille sikkerhet, for å få innvilget et forbrukslån. Det er også forutsigelig, da du vet hvor mye du skal betale tilbake hver måned, og over hvor lang tid du skal betale på lånet. Det betyr selvfølgelig også at du skal nærlese budsjettet ditt, før du søker om et forbrukslån, sånn at du vet hvor mye du faktisk har råd til å låne. Hvis du har luft i økonomien til å nedbetale lånet, i henhold til avtalen, så kan et forbrukslån være et fornuftig lån. Har du bruk for rådgivning i forhold til lån, les mer på Forbrukerrådet.

Hva skal jeg være ekstra oppmerksom på?

Når du kan oppta et forbrukslån uten å stille sikkerhet, så betyr dette selvfølgelig at banken tar større risiko, enn for eksempel ved en huslån- hvor huset blir bankens sikkerhet. Når banken tar større risiko, så blir renten også høyere. Dette er en av ulempene med et forbrukslån, da det gjør at det kan være et dyrere lån, enn andre typer lån.

Det er viktig at du har en stabil innkomst, og vet at du har råd til å betale lånet tilbake over hele nedbetalingsperioden. En ulempe med forbrukslånet kan nemlig være at det kan bli en dyr fornøyelse, hvis ikke du er i stand til å overholde avtalen med banken.

Det er viktig at du får det beste forbrukslånet, som harmonerer med økonomien din. Dette gjør du ved å sammenligne forbrukslån hos flere forskjellige låneutbydere. Hvis du bruker en online sammenligningstjeneste, så kan du søke en gang, og få tilbud fra flere forskjellige låneutbydere. På denne måten så kan du sammenligne renter, gebyrer og nedbetalingsplaner og velge det forbrukslånet som er det beste for deg.