En økning på 800%, hvordan er slik suksess mulig?

En økning på 800%, hvordan er slik suksess mulig?

Posted by

Det har vært enorme diskusjoner rundt kryptovaluta, og folkets meninger er svært delt. At kryptomarkedet har ekspandert, og at det finnes suksess i form av avkastning, det kan ingen si noe på. I januar 2021 kom det ny spiller på banen. Eller, ny var den jo ikke, men den var uhørt for de fleste av oss «normale folk».

Dogecoins verdikurs økte med neste 800% på under et døgn. Media og store profiler som Elon Musk reagerte kraftig og verdien fortsatte å øke. Denne kryptovalutaen begynte som en spøk og endte med en enorm verdiøkning. Opprinnelig startet kun for å gjøre natt av alt oppstyret rundt den såkalte «internettvalutaen, kom Dogecoin som et friskt pust til kryptovaluta-verdenen i 2013.

Spekulasjoner og økt verdi 

Hvordan har det seg at verdien kan øke så raskt? Dogecoin kurs økte på det meste med 800% over natten. Verdien på kryptovalutamarkedet øker og synker basert på etterspørsel. Når etterspørselen er høy øker verdien, og når etterspørselen er lav så synker verdien. En gruppe fra et Reddit-forum bestemte seg for å handle med valutaen samtidig, og dermed økte verdien litt. Deretter er det flere som legger merke til at verdien øker og velger å handle, og dermed fortsetter den å øke.

Verdien sank litt igjen etter spekulasjoner rundt valutaens kredibilitet, men etter store profiler som Elon Musk omtalte kryptovalutaen på Twitter, fortsatte verdikursen å øke og øke. Mange sammenliknet dette tilfellet med GameStop saken, og omtaler den også som «den nye GameStop». Diskusjonene er mange og igjen er folket splittet, men verdien har økt noe som gagner de tidlige investoren stort.

Hvordan ser fremtiden ut?

Noe som gjør denne kryptovalutaen tiltrekkende for oss «normale», er at det er et ubegrenset antall tokens, i motsetning til den mye omtalte Bitcoin, som har et maksimalt tilbud på 21 millioner. Dermed er Doge svært attraktivt for oss, og litt mindre attraktivt for investorer – noe som gjør prisen lavere.

Hvis vi tar en tit på den historiske utviklingen vil det være lettere å forsøke å forstå fremtiden. Man må vurdere og spekulere rundt hva som fikk prisen til å stige eller øke. Det er enkelt forklart slik hele kryptovaluta markedet fungerer. Spekulasjoner. Normalt vil du legge merke til at kryptovalutaene følger hverandre. Når en ny stor spiller kommer på markedet vil også verdien til konkurrenten øke, fordi det igjen blir satt lyst på markedet og aktiviteten øker.


Det vil altså si at Dogecoins suksess kan ha smittet litt suksess over på andre valutaer. Hvorvidt denne suksessen vil fortsette er så og si umulig å si, og vi må bare fortsette å spekulere. Det kan være svært vanskelig og også risikabelt å investere i kryptovaluta ettersom kursene opplever ekstreme svingninger.