Guide og anmeldelse av appen Revolut

Bli kjent med den amerikanske strømmetjenesten Hulu

Posted by

Hulu er ikke så kjent i Norge og Europa enda, men er faktisk en av de aller mest populære strømmetjenestene i statene og har nesten 30 millioner brukere. De har andre typer tv-programmer enn dem man kan få tilgang til hos HBO eller Netflix og sender noen av de aller mest populære seriene.

Den store strømmetjenesten Hulu eies i dag av Disney og ble opprinnelig startet som et bittelite prøveprosjekt tilbake i 2007. Den gangen var det News Corporation og NBC Universal som eide Hulu, men Disney kjøpte seg sakte men sikkert inn på eiersiden ettersom at initiativet ble mer og mer populært. I dag eier de hele 67% av foretaket, noe som betyr at Disney i dag er den eieren som har den fulle kontrollen over tjenesten.

Bare for amerikanere

Når man skal rulle ut en strømmetjeneste for befolkningen krever det masse jobb og ikke minst juridiske avtaler når det kommer til rettigheter. Det er en av de store grunnene til at det på alle strømmetjenester er forskjellige programmer og serien man kan se, avhengig av hvilket land man er i. Det finnes for eksempel en japansk utgave av Hulu, men der er det et helt eget tilbud av programmer som ikke matcher det amerikanske.

Bortsett fra at man kan se på Hulu i Amerika og Japan er det ikke mulig å se det andre steder. Til tross for det, er det måter man kan komme seg rundt reglene på, sånn at man kan se på det uansett hvor i verden er. Man trenger et amerikansk betalingskort og deretter kan man for eksempel få en veiledning til å bruke forskjellige VPN-tjenester på Dagbladet VPN, der man kan se hva mulighetene er.

Få tilgang til Hulu med VPN

En av de store grunnene til at Hulu ikke er tilgjengelig i resten av verden er som nevnt tidligere at det ikke er Disney som eier rettighetene til de filmene og seriene som vises på Hulu, og derfor må det betales og ikke minst forhandles avtaler for hvert enkelt land som man skal vise filmen eller serien i. det er både dyrt og ikke minst virkelig mye jobb, så det kan lønne seg å beholde strømmetjenesten i et land.

Heldigvis finnes det VPN tjenester og på VPNTest.no kan man finne mer info om hvordan det fungerer og hvilken tjeneste man eventuelt kan bruke. Det kan kanskje føles litt overveldende å skulle sette seg inn i, men det er så mange gode muligheter når man først har fått ordnet det, at det helt klart føles som at det er verdt det når man først har gjort det. Det kan virkelig anbefales å investere den tiden det tar å finne ut av det.

En ny verden av serier og filmer åpner seg når man får tilgang til den amerikanske strømmetjenesten Hulu og det er ikke annet å gjøre enn å finne ut av hvilken VPN-tjeneste som er den helt riktige for deg. Hulu har et helt annet tilbud enn de strømmetjenestene som vi har her i Europa og Norden allerede og det åpner opp for en helt ny hverdag av underholdning.