Apper for en produktiv og effektiv hverdag

Posted by

Nedenfor følger en oversikt over en del apper til Android kan hjelpe til å få dagen til å gå greiere. I dag bruker man telefonen kontinuerlig i løpet av dagen, og man mottar mange eposter som må behandles fortløpende. Det er derfor ofte avgjørende at man får arbeidet og «spadd unna» oppgaver, samtaler og eposter når man har tid, og de rette verktøyene vil hjelpe til det.

  • Epost. Det er helt avgjørende med en god epost-klient på telefonen, og standard epost-app til Android er meget god og har de funksjoner man trenger. Det kan lønne seg å skille mellom privat og arbeidsrelatert epost (se begrunnelse her), og Gmail-appen er da meget bra til privat epost.
  • Oversikt gjennom widgets. Widgeter på hjemmeskjermen på telefonen gir raskt og god oversikt. De viktigste her er kalender, oppgaver og epost, samt tapte anrop. En widget som gir god oversikt er Executive Assistant som gir oversikt over det meste, og i tillegg har de fleste av de appene jeg nevner ellers her gode widgets. Med god bruk av widgets får man full oversikt med en gang telefonen skrus på, uten å måtte åpne en eneste app, og det finnes mengder av disse til telefoner så det er bare å prøve seg frem. 
  • Tale og chat. Bortsett fra ordinær telefon kan Skype benyttes på telefonen (denne kan imidlertid trekke en del batteri, spesielt ved bruk utenfor wifi), og chat. Hangout gjennom Google+ kan brukes som et alternativ. For chat med kollegaer bruker kan Lync (Lync 2010 finnes her) benyttes, om det er satt opp på arbeidsplassen, og dette gir også tilgang til kollegaers telefonnummer, lokalisering, epost, om de er logget på eller er i møte etc.
  • SMS. SMS er ikke spesielt effektivt, siden det må skrives fra telefonen, det er et begrenset medium, er «utenfor» alt annet (dvs. epost i Outlook, Gmail og Google Disk, Keep osv.) og det tar mer tid enn å skrive fra PC. Heldigvis finnes det hjelp:  MightyText gir mulighet til å tekste fra PCen, samt å få inn SMSer på PC (det finnes også andre alternativer som  – forsøk hvilken som passer best for deg). Du kan til og med slå nummeret fra PCen, og så ta samtale på telefonen.  
  • Lesing og editering av dokumenter. Adobe Reader er bra for å lese pdf-dokumenter, og denne støtter opp til 256-bits kryptering for passordbeskyttede pdf-dokumenter. For å lese Office-dokumenter (Word, Excel og PowerPoint) kan Google dokumenter eller Microsoft Office mobile benyttes. Det finnes også mange andre gode alternativer til disse, men disse er tilstrekkelig for normal bruk.   
  • Sikkerhetskopiering av SMS og anrop. SMS Backup+ er et ikke så kjent program, men det er meget nyttig. Med dette tar du backup av SMS, MMS og anrop til din Gmail-konto. Du kan ta ha oversikt over hvem som ringte når, søker på du på et navn kan du få full logg på anrop og tekstmeldinger fra personen. Du kan også sette opp Gmail til å videresende informasjon om anrop fra enkelte personer til din jobb-epost. Dersom du mister telefonen din eller den blir resatt av andre grunner, så tar det noen minutter så har du alle SMSer og anrop tilbake på telefonen.  
  • Notater. Til å ta løpende notater og huskelister kan Google Keep benyttes, hvor det kan lagres tekst, bilder (fra kamera), tekst fra nettsider, lyd/tale opptak mv. Denne er tilgjengelig på PC også, og det som lagres i Keep er tilgjengelig hvor hvor du måtte ønske. Les mer om Keep her. I tillegg finnes OneNote fra Microsoft til Android, og denne synkroniserer med OneNote på PC og mange andre gode alternativer.   
  • Skanning av dokumenter. Kameraene på telefoner er nå så gode at de kan brukes som skannere, og til dette er Google Drive en god løsning, se mer her
  • Tilgjengelighet for dokumenter. Det er en del dokumenter som kan være greie å ha tilgjengelig, som prosessdokumenter, retningslinjer mv. Ved å bruke Google DriveDropBox, Box eller lignende tjenester, har man disse enkelt tilgjengelig på telefonen, og ikke minst kan dokumentene administreres fra PC som er en del enklere.
  • Oppgavehåndtering. Any-DO er en meget god app som synkroniserer med Google tasks, som også kan brukes på PC, og dessuten har den innebygd tapt-anrop-varsler, slik at den minner på å ringe tilbake ved tapt anrop. Den følger også opp avtaler i kalenderen med å spørre deg om det er var noen oppgaver som kom ut av et møte. Det eneste som er synd, er at den ikke synkroniserer med Outlook oppgaver, men her kan du bruke TaskSync for Exchange som gjør jobben utmerket.  
  • Kart og transport. Google Maps er selvsagt for vite hvordan man kommer seg fra ett sted til ett annet. Bor du i Oslo og tar buss, t-bane og trikk er RuterReise selvsagt. NSB-appen er også nyttig for å sjekke tider og kjøpe billett. Dersom du risikerer å komme for sent til en avtale eller skal møte noen, kan du bruke Glympse (se ytterligere omtale av programmet her).

Dersom du har tillegg, kommentarer eller tips om andre apper, så legg gjerne inn kommentarer nedenfor.