Bedre bruk av Google Tasks på PC

Posted by

Google Tasks er en god løsning for å organisere aktiviteter/oppgaver fra Google, som er tilgjengelig på de fleste plattformer som telefon, nettbrett, PC mv. Siden løsningen synkroniseres på alle plattformer, er det en meget brukervennlig løsning som gjør at du kan administrere oppgavene fra så godt som alle plattformer.

På PC er imidlertid løsningen noe bortgjemt. Ved å gå i Gmail, og klikke på Gmail til venstre og velge «Huskeliste» kommer oppgavene frem nederst til høyre i Gmail-bildet (se illustrasjon nedenfor):

Personlig synes jeg lite om å arbeide i det lille vinduet nederst i Gmail-bildet, men det finnes en bedre løsning: Du kan åpne Google Tasks i et eget browser-vindu ved å bruke adressen: https://mail.google.com/tasks/canvas?pli=1. Her kan du enkelt organisere oppgavene på en oversiktlig og god måte.

I tillegg har jeg brukt funksjonen i Google Chrom (browseren) til å lage oppgavene til en egen «applikasjon» på startlinjen i Windows 7 (du kan også lage det som egen snarvei fra programmenyen i Windows 8 også). For å få til dette, gjør du følgende:

Åpne linken som inntatt ovenfor: https://mail.google.com/tasks/canvas?pli=1

Gå så på menyen i Chrome (knappen med tre vannrette streker øverst til høyre i Chrome), velg «Verktøy» og «Opprett snarveier til programmer»:

I boksen som kommer opp, velg «Fest til oppgavelinjen» (se bilde nedenfor):

Dersom du ønsker snarvei fra skrivebordet eller start-menyen kan du selvsagt legge inn det også.

Så har du enklere tilgang til Google Tasks fra din maskin: