Slik kan du se Netflix med VPN

Posted by

Mange streamingfans var ble i 2016 da grunnleggeren og administrerende direktør for Netflix, Reed Hastings, kunngjorde at strømegiganten ville jobbe for å gjøre alt innhold tilgjengelig over hele verden. Nå er snart 2019 over, og det har ikke skjedd spesielt mye på den fronten. OG det er synd. Norsk Netflix-brukere blir lurt for et hav av innhold sammenlignet med amerikanske brukere. Faktisk har den amerikanske versjonen av Netflix over seks ganger så mange filmer og serier som den norske – og samtidig er innholdet generelt langt nyere.

En snarvei til mer å velge mellom

Heldigvis, som en norsk Netflix-bruker, trenger du ikke å ty til det veldig begrensede utvalget. Det er en smart og enkel snarvei for å få tilgang til amerikanske Netflix. Denne snarveien kalles en VPN-forbindelse. Når Netflix oppdager at du besøker bedriftssiden med en norsk IP-adresse, blir du automatisk omdirigert til den norske versjonen.

Men ved hjelp av en VPN kan du drive all Internett-trafikken din via en amerikansk server, og dermed kan du «lure» Netflix til å tro at du er i USA. Dette kan høres ut som en veldig komplisert og teknisk prosess, men å velge riktig VPN-leverandør er superenkelt – selv for ikke-tekniske personer.

Flere fordeler enn bare mer innhold

Mer innhold er ikke den eneste fordelen ved å bruke en VPN for Netflix. Abonnementet ditt kan også bli betydelig billigere! I likhet med filmvalget, varierer også Netflix abonnementspriser fra land til land, og dessverre har Norge noen av de dyreste abonnementsprisene. Men hvis du oppretter et nytt Netflix-abonnement, kan du faktisk få det til amerikanske priser. Bare besøk nettstedet via en amerikansk VPN-server, så blir du automatisk presentert for de amerikanske prisene når du registrerer deg. Selv om du bruker et norsk betalingskort.

VPN for Netflix

Etter dette vil du kunne bruke både den norske og den amerikanske versjonen – bare mye billigere. Hvis du ikke gidder å opprette et nytt abonnement, kan du imidlertid enkelt bruke ditt norske abonnement til å strømme den amerikanske versjonen.

Hvilken VPN skal jeg velge?

Det er nå hundrevis av forskjellige VPN-leverandører på markedet, men dessverre er langt fra alle like gode til å strømme amerikanske Netflix. Når du først velger en VPN, er det viktig at Netflix ikke har lykkes med å blokkere den leverandøren. I nyere tid har Netflix kjørt en hard kamp mot VPN-tjenester, og selskapet har faktisk klart å blokkere de aller fleste. Og i tillegg til at den er ikke skal være blokkert av Netflix, så skal serverne fra leverandørens side være lynraske. Strømming er en veldig ressurskrevende oppgave, og derfor kan irriterende avbrudd raskt oppstå hvis VPN-serverne ikke kan følge med. Det er flere VPN-leverandører som passer bra for å streame den amerikanske Netflix, og en av de vi gjerne vil anbefale, er NordVPN. NordVPN er en av markedets raskeste leverandører, og samtidig gir den de fleste tilgjengelige servere i USA. Faktisk har NordVPN 1 500 servere spredt over hele USA.

Den store tilførselen betyr at det alltid vil være raske servere tilgjengelig som verken er nede eller overbelastet. NordVPN er også en veldig brukervennlig tjeneste.

Selve programmet er superenkelt å bruke – på PC, Mac, Android og iOS (iPad, iPhone og iPod) – og registreringsprosessen kan fullføres på noen få minutter. I tillegg kan tjenesten brukes på opptil seks enheter om gangen, noe som gjør den ideell for deling.

NordVPN har også en utmerket supportavdeling, som kan kontaktes 24/7.