TunnelBear anmeldelse

Posted by

Kjøpt av sikkerhetsgiganten McAfee i mars 2018, er TunnelBear mest kjent for sin gratis VPN-tjeneste (virtuelt privat nettverk), som gir deg 500 GB data hver måned på en av tjenestens brede spekter av støttede plattformer. Den har også en innbydende bjørnemaskot og rimelige betalte abonnement.

Flere abonnement og operativsystemer

TunnelBear tilbyr både gratis og betalte VPN-tjenester på tvers av en rekke plattformer, med klienter for Windows, macOS, Android og iOS, nettleser-plugins for Opera og Chrome, og OpenVPN-profiler som er tilgjengelige for Linux-brukere.

Windows-klienten åpnes på et verdenskart som du kan bruke til å velge et sluttpunkt i det valgte landet, mens en rullegardinmeny øverst i vinduet lar deg velge et sluttpunktsted fra en liste hvis du vil, og -knappen lar deg raskt koble til og koble fra VPN-en.

En innstillingsfane lar deg konfigurere klientens oppførsel, med alternativer for brukere som ønsker ekstra sikkerhet inkludert VigilantBear, en drepebryter som midlertidig stopper all Internett-trafikken din hvis du blir koblet fra VPN, og GhostBear, en eksperimentell funksjon som prøver å skjule det faktum at du bruker en kryptert VPN-forbindelse i det hele tatt. Du kan også konfigurere TunnelBear til å aktiveres automatisk i alle Wi-Fi-nettverk som ikke er på en pålitelig liste.

Last ned – Klikk her

Hvor rask er TunnelBear VPN?

Ytelsen fra TunnelBears nederlandske sluttpunkt var godt over gjennomsnittet for HTTP på 100,08 Mbps og litt tregere over FTP ved 11,7 MB / s. TunnelBears amerikanske hastigheter har stabilisert seg på rundt 41,28 Mbps (5,16 MB / s) over HTTP. Det er fremdeles bra nok for strømming, men både denne og en FTP-hastighet på 7,48 MB / s er under gjennomsnittet.

Selv om hastighetene kan være opp til jobben, er TunnelBear ikke et godt valg hvis du leter etter en regionskiftende VPN for å se utenlandske streamingmedier – den mislyktes nesten alle streamingtester på å være best i markedet.

Sikkerhet og enkel registrering

TunnelBear gir en 128bit OpenVPN-tilkobling. Selv om dette ikke er så bra som 256bit, hjelper det å optimalisere tilkoblingshastighetene. For iOS-enheter bruker TunnelBear IPSec. Dette er mer kompatibelt på Apple-enheter. Den bruker også delte IP-er for å beskytte identiteten din ytterligere.

For å komme i gang med TunnelBear, bare last ned appen, registrer deg med et brukernavn og et passord og plutselig er du i gang. Hvis du vil bruke en av abonnementstjenestene, må du oppgi flere detaljer.

Konklusjon

TunnelBears samlede ytelse er gjennomgående anstendig, hvis den ikke kan merkes i forhold til noen konkurrenter, og det gratis nivået er fremdeles nyttig nok. Selv om den er kapabel og rimelig, skiller TunnelBear seg imidlertid ikke ut i et fullsatt marked akkurat nå. Det finnes veldig mange gode tjenester der ute, og TunnelBear befinner seg noe midt på treet.

Streaming media fans bør se til NordVPN eller Windscribe, som er mye billigere, mens Private Internet Access og ExpressVPN begge har bevist sine krav uten loggføring. Allikevel kan TunnelBear sin gratisversjon absolutt være å foretrekke dersom du bare vil teste ut teknologien bak en VPN tjeneste.

Last ned – Klikk her