Guide og anmeldelse av appen Revolut

Guide og anmeldelse av appen Revolut

Posted by

Revolut er en app og tjeneste skapt av i 2015 i Storbritannia. Denne FinTech Start-up’en har som mål å revolusjonere vårt tradisjonelle syn på banken. Denne tjeneste tilbyr derfor gebyrfrie muligheter som bankene i dag ikke har mulighet til å tilby. Du kan for eksempel bruke kortet innenfor over 150 forskjellige valutaer, helt gebyrfritt.

I denne artikkelen skal vi gå igjennom de fire forskjellige avtalene som tilbys, fordeler og ulemper ved tjenesten og gi vår generelle vurdering av appen. På den måten kan du lettere vurdere hvilken avtale som passer for deg, og om du i det hele tatt føler at du har et behov for tjenesten.

Dette er de forskjellige avtalene

Det finnes altså fire forskjellige avtaler; Standard, Plus, Premium og Metal. Standard er den eneste avtalen som tilbys gratis, men de tre andre avtalene tilbys til en god pris. Du kan også gebyrfritt ta ut et gitt beløp i utlandet, her varierer beløpsgrensen på de forskjellige pakkene. Det vil altså si at om du reiser mye og ofte har behov for å ta ut penger i utlandet, vil kanskje Metal være pakken som passer best for deg. Du kan også gebyrfritt veksle valuta og også bruke kortet innenfor over 150 forskjellige valutaer. Dette gjelder for alle pakkene.

De største forskjellene mellom pakkene er beløpsgrensen på de forskjellige tjenestene. Det vil altså si at på de de tre førstnevnte pakkene vil beløpsgrensen være lavere, etterfulgt av et gebyr dersom du overskrider beløpet. Her må du selv vurdere og velge den pakken som passer deg og dine behov best. Videre har også Premium og Metal inkludert helseforsikring i utlandet og reiseforsikring slik at du får dekket kompensasjon dersom fly eller bagasje er forsinket. Generelt med disse pakkene så henger tjenestene tett sammen med hvor mye du reiser.

Ingen kreditt, men god helhetlig vurdering

Med Revolut kan du få tilgang til to forskjellige kort, et fysisk og et digitalt. Det er mange norske bankkort som ikke kan registreres i Apple Pay, men det kan altså kortet fra Revolut. Kortet er foreløpig et debetkort, noe som vil si at du ikke har noen mulighet for å tjene opp kreditt. Du kan lese mer om hva dette betyr og hvilke eventuelle konsekvenser det har for deg, hos avenuefinans.no. For noen vil det faktum at du ikke har mulighet for å opptjene kreditt være en avgjørende faktor, mens for andre er det ikke like viktig. Igjen er det opp til deg som enkeltperson å ta denne vurderingen.

Hvis vi ser på det helhetlige bildet, er dette en svært god tjeneste. De aller fleste vil nok kunne nøye seg med gratisversjonen Standard og de færreste vil nok ha bruk for Metal. Likevel er det fint at det er et tilbud for alle. Standardavtalen har vel og merke svært treg kundeservice, så dersom kundeservice er viktig for deg vil det nok lønne seg å betale litt i måneden for å oppgradere til Plus. Ellers er tjenesten svært brukervennlig og det anbefales absolutt å ta en kikk for å se om dette kan være noe for deg.