Anmeldelse av Windows Defender

Anmeldelse av Windows Defender

Posted by

Mange lurer nok på om Microsofts innebygde antivirus, Windows Defender, er godt nok. Det har fått rykte på seg for å være det verste programmet du kan få tak i. Det har fått Microsoft til å ta grep, og i dag er produktet mye, mye bedre enn sitt gamle rykte – det fremstår nå som en imponerende anti-skadevare. Windows Defender er standard antivirusprogram i Windows 8.1 og 10.

Holder det mål? Eller bør man installere et annet antivirusprogram så fort som mulig? Dette skal vi forsøke å gi deg svar på. Vi skal se på fordeler og ulemper, vurdere grensesnittet og forhåpentligvis gi deg de svarene du søker etter.

Les mer

Programmet kjører feilfritt, og er svært godt når det gjelder å oppdage dagens trusler. Det er likevel ikke et heldekkende serviceprogram, så du vil ikke få med funksjoner som VPN, optimaliseringsverktøy, beskyttelse mot reklamevare og andre eksklusive tillegg diverse andre antivirusprogram kan tilby. Dog må det sies, at programmet er helt gratis.

Windows Defender er et fullt fungerende antivirusprogram, og har ikke alle svakhetene det tidligere var kjent for. Likevel vil nok mange teste ut diverse gratisversjoner og prøveversjoner av andre antivirusprogram. Mye fordi de også kommer med andre funksjoner. Bare husk å ikke kjøre to antivirusprogrammer samtidig! Disse vil i så fall jobbe mot hverandre og skape trøbbel – ofte gi sterkt redusert ytelse som det man først legger merke til. 

En uvanlig god skadevare- og løsepengeprogramvarebeskyttelse

Tredjeparts laboratorietester har konkludert med at Windows Defender er en god beskytter mot nåtidens trusler, og de siste årene har programmet lurt seg inn på topp ti-listen over de antivirusproduktene vi virkelig kan stole på. Det vinner også stort på å være gratis.

Tidligere inneholdt ikke Windows Defender beskyttelse mot løsepengeprogramvare, men heldigvis har de nå implementert også dette.

Et brukervennlig og enkelt program

Microsoft utvikler svært gode løsninger, noe som også gjelder Windows Defender. De viktigste funksjonene er standardaktivert. Du har derimot mulighet til å ta et dypdykk i de mer avanserte funksjonene, på en enkel måte.

Velg blant fire ulike søkeformer

Du kan velge om du vil kjøre skanningen som full, hurtig eller manuell. I tillegg kan du sette opp planlagte skanninger. Som standard blir systemet ditt kontinuerlig sjekket for trusler.

Falsk positiv-raten er for høy

Vi kommer ikke unna de litt mer negative sidene. Blant annet ser vi at Windows Defender merker enkelte programmer og filer som trusler, selv om de er helt harmløse. Det er dette vi kaller falske positiver, og det finnes i alle antivirusprogrammer. Raten hos Windows Defender er derimot litt høy.

Litt for mye påvirkning på systemet

Dette kan være et problem om du har en eldre PC, som i utgangspunktet er treg. Man kan nok merke at Windows Defender krever litt mye. Det er likevel ikke på langt nær det verste, så de aller fleste normale av dagens datamaskiner takler det veldig bra.

Skuffende kundestøtte

Dessverre tilbyr ikke Microsoft verken nettsnakk- eller telefonstøtte. Det eneste du kan gjøre er å skrive til dem. Dette synes vi er noe merkelig fra et så stort og anerkjent firma.

Kort oppsummert

Alt i alt er vi svært godt fornøyde med Windows Defender i operativsystem Windows 10. Det tar ikke for mye ressurser, og kjører smertefritt i bakgrunnen. Om du derimot ønsker en mer avansert beskyttelse, vil du nok måtte se mot andre leverandører, som Norton, Kaspersky eller Bitdefender. For den vanlige mannen i gata, er derimot Windows Defender mer enn godt nok.