Mer vanlig å kjøpe en brukt datamaskin

Nedlasting og oppdatering av NVIDIA-drivere

Posted by

NVIDIA-grafikkort er kraftige i seg selv, men ved å oppdatere driverne vil ikke bare datamaskinen og spillene dine prestere bedre, men du vil også sørge for at datamaskinen din forblir kompatibel med andre eksterne enheter.

Her er alt du trenger å vite om oppdatering av NVIDIA-drivere.

Finn ut hvilket grafikkort du har

Før du går i gang med oppdateringsprosessen, må du vite hvilket NVIDIA-grafikkort som er installert på datamaskinen din. Modellnavnet finner du på boksen kortet kom i. Men hvis du har kastet den, så kan du også få denne informasjonen via «DirectX Diagnostic Tool»:

  • Åpne Kjør (Windows + R) og skriv DXDIAG.
  • Sjekk om du har et 32-biters eller 64-biters system. Denne informasjonen får du bruk for senere. Du finner svaret på fanen «System» under «Operativsystem».
  • Gå til fanen «Skjerm». Legg merke til hva som er spesifisert under «Chip Type», for det er nemlig navnet på NVIDIA-grafikkortet ditt.

Manuell oppdatering av NVIDIA

Hvis du ønsker å oppdatere NVIDIA manuelt, skal besøke hjemmesiden deres. Her skal du laste ned de nyeste driverne og overskrive den gamle og utdaterte driveren din. Slik gjør du det:

  • Gå til «NVIDIA GeForce»-drivernedlastingsside.
  • Søk etter driveren manuelt, og bruk gjerne rullegardinmenyen for å begrense alternativene.
  • Last ned den nyeste versjonen av driveren du trenger, og start installasjonsprogrammet når nedlastingen er fullført.

Vær oppmerksom på at vi oppfordrer alle til å lage en sikkerhetskopi før de oppdaterer drivere. På den måten kan man ganske enkelt kjøre «System Restore» og returnere hvis det er noe som skulle gå galt underveis.

Hvis du fremdeles er usikker på hvilket NVIDIA-grafikkort du har installert, kan du bruke «Auto-Detect GPU»-funksjonen du finner rett under «Manuelt driversøk».

Oppdatering via «GeForce Experience»

«GeForce Experience» er et program som går sammen med NVIDIA-driveren. GeForce har flere forskjellige funksjoner, og ble blant annet designet for å lage videoopptak, skjermbilder, live-strømmer og driveroppdateringer.

Det første du skal gjøre, er å laste ned «GeForce Experience» gjennom det offisielle nettstedet deres. Når applikasjonen er installert, er det bare å starte programmet.

Du blir bedt om å logge på for å fortsette. Klikk på «Opprett konto» hvis du ikke allerede har en, og fyll deretter ut skjemaet. Ellers skriver du inn påloggingsinformasjon eller logger deg på med Google, Facebook, WeChat eller QQ.

Når du er logget inn, klikker du på kategorien Drivere. Last ned og installer alle tilgjengelige drivere du trenger.

Oppdatering via «Windows Update»

Av og til gir NVIDIA ut oppdateringer sammen med «Windows Update», og da er det bare å hente de oppdateringene du trenger herfra.

  • Gå til Innstillinger (Windows + I)> Oppdatering og sikkerhet> «Windows Update».
  • Klikk på Kontroller for oppdateringer for å se om det er tilgjengelige NVIDIA- eller Windows-oppdateringer.
  • Klikk på «Last ned» hvis du finner noe som er relevant. Ellers vil Windows varsle deg om datamaskinen din er oppdatert.

Vær oppmerksom på at det tar ganske lang tid å fullføre noen oppdateringer. Kritiske oppdateringer vil sannsynligvis kreve at du starter datamaskinen på nytt en eller to ganger.

Så hvis du oppdaterer NVIDIA-grafikkdriveren din via «Windows Updates», kan det være lurt å lagre arbeidet ditt og holde opp med å jobbe til oppdateringene er installert.

Som tidligere nevnt, så er det best hvis du kunne utføre en manuell sikkerhetskopi i tilfelle du skulle få komplikasjoner mens du oppdaterer driverne. Hvis du har aktivert «System Restore», vil Windows normalt ta et «øyeblikksbilde» før du installerer driveroppdateringer.