UserBenchMark

UserBenchMark

Posted by

Det å bruke enheter som datamaskiner, nettbrett og smarttelefoner er noe som har blitt en helt naturlig del av hverdagen vår. Men hvordan kan man egentlig vite med sikkerhet om de forskjellige komponentene i systemene man bruker faktisk fungerer optimalt? Det er noe som kan være litt avansert å svare på når man ikke vet alt om hvordan ting fungerer. Men i dag finnes det selvsagt verktøy som kan hjelpe oss med dette – som med så mye annet.

Software har blitt en naturlig del av hverdagen, men dette er også noe som kan være sårbart, så det å sette seg inn i det man bruker, og ikke minst hva man trenger og ikke trenger, er viktig. Under skal vi derfor se litt nærmere på akkurat dette, slik at du enklere kan ta stilling til om du trenger det.

Hva er UserBenchMark?

Hvis du ikke har hørt om denne programvaren er du nok ikke den eneste. Men dette er en veldig spennende løsning for de som ønsker seg et verktøy som kan teste hardware på maskinen din. Det er også noe som egner seg perfekt som verktøy for dette fordi det er bredere enn andre verktøy på markedet.

Et annet populært verktøy er Superposition, men dette er noe som fokuserer mye på gambling. Resultatene lagres i en database på nett og hvis man skal tro på tallene er det millioner av brukere. Systemet fungerer rett og slett ved at dine resultater blir sammenlignet med de andre i databasen.

Slik bruker du det

I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på den delen av systemet som er tilgjengelig som en applikasjon på skrivebordet ditt. Når du laster det ned og installerer det, vil programmet be deg om å fortelle hvilke komponenter du ønsker å kontrollere. Det er viktig at du lukker alle programmer når du foretar deg handlingen, slik at det ikke ligger noe i bakgrunnen som kan forstyrre den prosessen som er i gang.

Hver eneste åpne vindu vil nemlig kunne påvirke resultatene dine, og dette er noe du vil unngå. Hvis du har SSD er det smart å bruke dette til programmet. Når du har startet prosessen kan du ikke lukke den, så den er nødt til å få lov til å fortsette til den er ferdig eller overstyre prosessen og lukke den ved tvang. Når dette er ferdig vil resultatene dine komme opp.

Trenger man egentlig slike verktøy?

Dette er et spørsmål med mange svar, for i bunn og grunn avhenger svaret i aller høyest grad av hvem det er som spør, og hvilke behov den som spør har. Hvis du driver med gaming eller andre ting der det å vite hvordan maskinen din ligger an i forhold til andre, kan dette være smart. Men dette vil alltid være et estimat, så selv om det vil foreslå at du bytter ut noe, vil du alltid trenge innsikt fra fagfolk for å vite hva som faktisk er det riktige valget i din situasjon. Så tenk over hva behovet ditt er før du begynner å vurdere dette.