Adblock Plus for Firefox

Adblock Plus for Firefox

Posted by

Når vi ferdes på nettet i dag, er det nesten helt umulig å unngå å bli bombardert med reklamer, med mindre man bruker en eller annen type software som blokkerer reklamer for deg. Et av disse verktøyene er Adblock Plus, som av mange sies å være en av de beste på markedet. Men hva er det egentlig den gjør og er dette noe du trenger i hverdagen din? Dette skal vi komme mye nærmere inn på i denne artikkelen, slik at du kan ta det beste valget for deg.

Hva er Adblocks Plus?

Adblocks Plus er en av de aller mest populære verktøyene når det kommer til å blokkere reklamer i forksjellige nettlesere, som for eksempel i Firefox – som er en populær nettleser som mange bruker daglig. Dette er software som du laster ned og installerer på maskinen din, slik at den kan hjelpe deg med å blokkere uønsket reklame når du bruker nettleseren din Firefox.

Trenger du denne programvaren?

Det korte svaret er at de aller fleste vil sette pris på å bruke et verktøy som dette – fordi det rett og slett gjør hverdagen din litt mindre irriterende. Reklame på nett er noe som kan føles ubehagelig, spesielt fordi man ikke kan bestemme hvilken reklame man får. I Norge er det både mange og ikke minst strenge regler når det kommer til reklamer og hvem disse kan rettes til, men når man ferdes på nett er det vanskelige å kontrollere dette.

Når du bruker for eksempel Adblocks Plus på Firefox som den nettleseren du foretrekker, øker sannsynligheten for at du slipper å ta imot all den reklamen som du overhodet ikke har bedt om eller synes er interessant.

Svaret på spørsmålet om du trenger denne programvaren eller ikke er det bare du som kan svare på, men det er mange, mange som foretrekker dette fordi det rett og slett er mer behagelig å bevege seg på nett når man slipper ås e reklamer overalt og hele tiden. Dette er ikke verdens mest populære verktøy til dette for ingenting, og det skader jo ikke å prøve og se hva du synes hvis det er noe du er nysgjerrig på.

Er det alltid positivt å blokkere reklame?

De aller fleste ville nok svare helt ukritisk ja på dette, men sannheten er som vanlig litt mer nyansert enn dette. For spørsmålet om man opplever reklamer som utelukkende irriterende eller også noen ganger hjelpsomt kommer an på hvilke reklamer og cookies man tillater.

De aller fleste synes at det å se reklamer over alt er veldig slitsomt fordi de stort sett er upersonlige og derfor ikke relevante, mens andre synes at reklamer basert på cookies og algoritmer faktisk kan være en hjelp frem til ting de faktisk er interessert i.

Det å finne den løsningen som fungerer best for seg og sin situasjon vil alltid være det viktigste, og det er selvsagt noe som også gjelder her. Det er verdt å nevne at noen nettsider ikke tillater deg å bruke dem når du bruker applikasjoner som blokkerer reklamer.