Oppdatering av drivere i Windows 10

Oppdatering av drivere i Windows 10

Posted by

Opplever du problemer med maskinvaren i Windows 10? Det kan være flere årsaket til det, men en av de aller mest hyppige er at driverne dine ikke er oppdaterte. Her viser vi deg tre forskjellige måter å oppdatere drivere på Windows 10.

Drivere er alfa og omega for computeren din

Drivere er viktige for at Windows 10 kan finne og jobbe sammen med en bestemt maskinvare (for eksempel grafikkort, harddisk eller nettverkskort), så vel som eksterne enheter som mus, tastatur, skrivere og skjermer.

Vanligvis kan Windows 10 finne og installere drivere automatisk ved hjelp av produktdrivere som er innebygd i systemet og «Windows Update», men noen ganger blir man nødt til å oppdatere en enhet manuelt.  Det kan være flere årsaker til det, som for eksempel når en bestemt maskinvare ikke blir gjenkjent automatisk, slutter å fungere etter en oppgradering, eller du skal ha tilgang til en ny funksjon.

Uansett årsak, så har Windows 10 flere alternativer for å oppdatere en driver, og her guider vi deg gjennom tre forskjellige måter å oppdatere maskinvaredrivere på datamaskinen din på riktig måte.

Slik oppdaterer du drivere ved å bruke «Windows Update»

Selv om det kan ta litt tid før produsentene publiserer sine nyeste driverpakker på «Windows Update», er det fortsatt den anbefalte metoden å laste ned og installere drivere på fordi pakkene er testet, bekreftet og godkjent av Microsoft.

For å oppdatere følger du disse trinnene:

* Åpne Innstillinger.

* Klikk på «Update & Security».

* Klikk på «Windows Update».

* Klikk på knappen «Check for updates».

Hvis en driver mangler etter en oppgradering eller installasjon, eller en ny driver har blitt utgitt for å forbedre en eldre versjon, vil den lastes ned og installeres automatisk.

Slik oppdaterer du drivere ved å bruke «Enhetsbehandling»

Alternativt kan du også oppdatere drivere for en skriver, trådløs adapter, skjerm og andre komponenter ved hjelp av «Enhetsbehandling».

 • Åpne Start.
 • Søk etter Enhetsbehandling og klikk på toppresultatet for å åpne programmet.
 • Dobbeltklikk på den enheten du vil oppdatere.
 • Høyreklikk på enheten og velg alternativet «Oppdater driver».
 • Klikk på «Søk automatisk» etter oppdatert programvare for drivere.

Etter at du har fullført disse trinnene, vil enhetsbehandlingen automatisk søke etter oppdateringer og laste ned disse.

Installer en driver fra produsenten

Noen ganger er ikke driveren du er på utkikk etter tilgjengelig via «Windows Update», og dermed må du laste ned og installere pakken manuelt fra produsenten. Når du skal hente en oppdatering fra produsentens egen hjemmeside, så skal man alltid følge instruksjonene deres. Hvis det ikke er noen instruksjoner, dobbeltklikker du på den filen som slutter på «.exe» og følger trinnene nedenfor.

 • Åpne Start.
 • Søk etter Enhetsbehandling og klikk på toppresultatet for å åpne programmet.
 • Dobbeltklikk på grenen med den enheten du vil oppdatere.
 • Høyreklikk på enheten og velg alternativet «Oppdater driver».
 • Klikk på «Browse» / «Bla gjennom» datamaskinen etter software/programvare til driver.
 • Klikk på «Browse» / «Bla gjennom»-knappen.
 • Velg den mappen med innholdet du har trukket ut tidligere.
 • Klikk på «OK»-knappen.
 • Merk av for «Inkluder undermapper» for å la veiviseren finne riktig «.inf» -fil med instruksjonene for å oppdatere driveren.
 • Klikk på «Neste»-knappen.

Når du har fullført trinnene, installerer den nye driveren på datamaskinen din for å forbedre den generelle opplevelsen med reparasjoner, nye funksjoner eller ny støtte.

Selv om du manuelt kan oppdatere en komponent ved hjelp av denne metoden, så er det mest alminnelig å følge disse trinnene når du skal installere eldre programvare til for eksempel en gammel printer eller lignende.